У Києві обговорювали питання біженців

clock
19.12.2016 13:53

За ініціативи регіонального представництва УВКБ ООН та Державної міграційної служби України  проведено семінар «Дотримання інтересів національної безпеки без шкоди захисту біженців. Гуманітарний характер притулку».

У ньому взяли участь представники УВКБ ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, неурядових організацій, які опікуються проблемами біженців, а також представники МВС, Міністерства оборони, Міністерства юстиції, Служби безпеки, Генеральної прокуратури, прикордонної та міграційної служб.

Головне, що  обговорювалося – недопущення жодної можливості отримання притулку для осіб, які скоїли тяжкі кримінальні злочини та мають на меті уникнути покарання за них, використовуючи вигадані факти та події нібито зі свого життя.

Як зазначили представники женевського офісу УВКБ ООН, це питання турбує не лише міграційну службу України, але й інші держави світу, які приймають біженців.

Необхідність обговорення складних випадків розгляду справ про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, викликана насамперед бажанням міграційної служби дотримуватися європейських стандартів та цінностей при розгляді всіх без виключення заяв шукачів притулку.

За матеріалами прес-служби ДМС України

 

Схожі матеріали