У Херсоні поліцейські вилучили чорного металу на 2,8 мільйонів доларів США (ФОТО)

clock
24.10.2016 12:52

Незаконно заготовлений металобрухт був підготовлений для подальшого експорту за кордон. Під час санкціонованого обшуку оперативники Управління захисту економіки та слідства поліції вилучили майже 15 тисяч тонн металу.

Схему «тіньового» обігу брухту чорних та кольорових металів викрили працівники УЗЕ у Херсонській області.

За інформацією працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) у Херсонській області ДЗЕ Нацполіції, метал скуповувався через незаконні приймальні пункти. Потому брухт завозився на територію порту за підробленими товарно-супровідними документами. Заготовлений брухт чорних металів експортувався за кордон.

Цю схему запровадили та використовували два суб'єкта господарювання в Херсоні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України, поліцейські провели санкціоновані обшуки на території морського торговельного порту. Зокрема, на майданчиках, якими користувалися товариства, що здійснювали незаконні операції з металобрухтом.

Оперативники УЗЕ у Херсонській області та слідчі Херсонського відділу поліції вилучили близько 15 тисяч тонн брухту чорного металу. За попередніми підрахунками, вартість майна становить понад 2,8 мільйона доларів США.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 25,5 до 34 тисяч гривень або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до  одного року.

За матеріалами Департаменту захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали