У Харкові презентували проект Стратегії-2020 (ФОТО)

clock
27.09.2017 12:05

Сьогодні, 27 вересня, заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук презентувала проект Стратегії 2020 у місті Харкові.

«Процес реформування в Україні триває вже декілька років. Нам доводиться проводити перетворення дуже швидко, набагато швидше, ніж в будь якій європейській країні. Але громадський запит суспільства на стільки високий, що ми не можемо зволікати», – сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник глави МВС зазначила, що проект Стратегії покликаний створити безпечне середовище, зміцнити довіру населення до правоохоронних органів.

«Під час роботи над проектом Стратегії ми намагалися врахувати не лише всі виклики та загрози, які виникають щодня, але й виробили розуміння, в якому напрямі концентрувати ресурси та на що звертати особливу увагу», – сказала Тетяна Ковальчук.

Своєю чергою, представник консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас наголосив, що Україна ставить перед собою дуже амбітне завдання – за короткий період часу досягнути колосальних результатів.

«Стратегія розроблена спільно з нашою місією і ми привезли вам найкращий досвід з 28 країн. Наша спільна робота дала дуже гарний результат. Ви плануєте досягнути багато чого за два роки», – сказав Кястутіс Ланчінскас.

Представник консультативної місії підкреслив, що в Україні зробили безпрецедентний крок, коли винесли документ Стратегії на обговорення суспільства.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична підкреслила, що презентація Стратегії саме в цьому місті має велике значення, адже Харків – прикордонне місто, де питання безпеки на першому місці.

«Стратегія розвитку – це дороговказ для кожної організації, кожного відомства. Для нас дуже важливо, що стратегію розвитку презентували саме у нашому місті. Адже у Харкові проходять різні масові заходи і для нам дуже важливо, аби в нашому місті панувала атмосфера безпеки», – наголосила Юлія Світлична.

Також цього дня Тетяна Ковальчук поспілкуватися з курсантами Харківської національної академії внутрішніх справ і відповіла на їхні запитання.

Заступник глави МВС зазначила, що молоде покоління працівників системи органів внутрішніх справ – це майбутнє нашої держави. Їм довелося навчатися у складний час, коли в країні йде війна. Але молоде покоління правоохоронців точно знає, як треба працювати, щоб Україна була дійсно безпечною і комфортною для проживання.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали