У Харкові керівництво заводу затримали за вимагання 1,5 мільйона гривень хабара (ФОТО)

clock
28.02.2017 17:17

Один із керівників заводу та начальник відділу вимагали від директора комерційної структури неправомірну вигоду за виконання ними договірних зобов'язань. У разі не сплати грошей, підприємець не одержує товар у встановлений термін.

До правоохоронців звернувся директор комерційної структури. Він повідомив, що заступник директора заводу та керівник відділу вимагають 1,5 мільйонів гривень неправомірної вигоди.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Харківській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі обласної прокуратури встановили, що між комерційною структурою та заводом був укладений договір поставки електрообладнання. В свою чергу, у директора цього товариства були договірні зобов'язання перед іншим підприємством, якому вони повинні поставити продукцію вказаного заводу до встановленого угодою терміну. У разі прострочення строків, будуть нараховуватися штрафні санкції.

Знаючи про дані договірні відносини, посадовці заводу почали вимагати від директора товариства 1,5 мільйонів гривень.  Якщо керівник комерційної структури не погодиться на їх пропозицію, останні відмовляються виконувати поставку обладнання. Як наслідок  - величезні штрафні санкції.

Сьогодні, 28 лютого, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Харківській області ДЗЕ Нацполіції, слідчі обласної прокуратури та поліції спільно з працівниками УСБУ Харківської області затримали заступника директора та начальника відділу заводу під час одержання неправомірної вигоди  - близько одного мільйона гривень в еквіваленті національної валюти.

На даний час в службових кабінетах посадовців проводяться санкціоновані обшуки.

Правоохоронці перевіряють причетність інших працівників заводу до даного кримінального правопорушення.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри (098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали