У ДТП під Києвом загинув військовослужбовець Нацгвардії

clock
05.10.2017 11:17

У Вишгородському районі Київської області у результаті зіткнення пасажирського автобуса сполученням «Димер – Київ» зі службовим автобусом Національної гвардії України, що рухався у колоні, один військовослужбовець загинув і ще вісім осіб були травмовані: сім військовослужбовців НГУ та водій пасажирського автобуса.

«Близько 7:00, коли військовослужбовці військової частини 3027 виїжджали на місце несення служби, на виїзді на трасу Київ-Овруч сталася дорожньо-транспортна пригода. Автобус громадського транспорту «Богдан» зіткнувся зі службовим автобусом Національної гвардії України, який рухався в колоні. В результаті ДТП один військовослужбовець загинув, ще 7 травмовані. Водій цивільного автобуса зламав ногу», ‑ розповів заступник начальника Вишгородського відділення Національної поліції України Олександр Винник.

За його словами, зіткнення сталося, коли колона автобусів НГУ виїжджала з другорядної дороги, яка веде до пункту постійної дислокації військової частини, на трасу, що веде на Київ. Він підкреслив, що військові все робили правильно: машина служби безпеки дорожнього руху НГУ з увімкненими проблисковими маячками перекрила рух по трасі для виїзду колони. Три автобуси с гвардійцями виїхали, а в четвертий врізалась маршрутка. В колоні їхали 10 автобусів з нацгвардійцями на службу з охорони громадського порядку в центральній частині столиці.

«Коли службова машина з увімкненими маячками перекриває дорогу, водії маршруток повинні бачити. Чому водій не зреагував поки не відомо», ‑ пояснив Олександр Винник.

За інформацією військової частини 3027 загинув солдат строкової служби Єгор Дерев’янко, 1992 року народження. Семеро військовослужбовців в тому числі військової служби за контрактом отримали різні тілесні ушкодження і були доставлені до лікувальних закладів. Двоє з них знаходяться в тяжкому стані, п'ятеро - в середньому ступені тяжкості.

Загалом в службовому автобусі, що потрапив в ДТП було 29 гвардійців. Наразі з іншими учасниками ДТП працюють психологи НГУ.

Прес-служба НГУ

 

Схожі матеріали