Тетяна Ковальчук: Завдання МВС створити безпечне середовище для незаангажованої, вільної, професійної преси (ФОТО)

clock
19.10.2017 10:38

Про це заступник міністра внутрішніх справ заявила сьогодні, 19 жовтня, під час Міжнародної конференції «Протидія погрозам життю та безпеці журналістів. Ефективне розслідування злочинів проти свободи вираження поглядів».

У заході також брали участь експерти Ради Європи, національні експерти, представники ЄСПЛ, представники правоохоронних органів, журналісти, медіа-юристи, громадські активісти.

«Завдання МВС та всіх органів виконавчої влади – створити безпечне середовище для незаангажованої, вільної, професійної роботи преси. Робити невідворотними покарання за перешкоджання у вашій діяльності», - сказала Тетяна Ковальчук.

Вона зазначила, що посягання на свободу преси-це загроза демократії.

«Наявність в країні вільних, незалежних ЗМІ – це ознака демократії, це індикатор розвитку суспільства і це необхідна умова для досягнення демократії. Саме ЗМІ- є гарантуванням верховенства права. Тож погрози, насильство та залякування  - це посягання на основні цінності суспільства», - наголосила заступник міністра.

Учасники конференції обговорили ефективність роботи правоохоронних органів у розслідуванні злочинів, вчинених проти журналістів в Україні за останній час. 

Тетяна Ковальчук зазначила, що на початок жовтня 2017 року по злочинах проти журналістів є 14 обвинувальних актів в суді, з них 13 по 171 ст. ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), а один – по 345 (прим.1, погроза або насильство щодо журналіста). Наразі триває розслідування по 295 справах.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали