Сучасна система центрів управління поліцейськими силами – досвід, який ми прагнемо перейняти у японських колег, – Арсен Аваков (ФОТО)

clock
25.10.2016 09:33

Про це міністр внутрішніх справ України заявив після зустрічі з главою Нацкомісії з громадської безпеки Японії Джюном Мацумото, що відбулася 24 жовтня.

Нагадаємо, що глава МВС України перебуває з офіційним візитом в Японії. В межах візиту він зустрівся з керівником Національної комісії з громадської безпеки Японії.

Під час зустрічі Арсен Аваков і Джюн Мацумото обмовили ключові питання продовження підтримки Японським урядом реформи правоохоронної системи в Україні.

«Японія – найбезпечніша країна в світі з точки зору криміногенної ситуації. Є чому вчитися!», – пояснив Арсен Аваков зацікавленість української сторони в підтримці Японії.

Як повідомив глава МВС, в Японії функціонує найсучасніша система центрів управління поліцейськими патрульними і поліцейськими силами: система реагування на звернення громадян, технічний моніторинг і організація системної взаємодії всіх служб від патрульного до криміналіста і поліцейського, який керує рухом.

Центр управління патрульними і прийому звернень

Арсен Аваков окремо підкреслив, що у японських колег впроваджена ефективна система управління рухом в містах: регулювання потоків машин в часі здійснюється з урахуванням новітніх технічних засобів і алгоритмів регулювання з пріоритетом громадського транспорту, що допомагає запобігати виникненню заторів. «Такий центр, абсолютно передовий в світі, є в Токіо. І навіть із заторами під час землетрусу тут справляються за 40 хвилин», – зазначив глава МВС України.

Центр управління дорожнім рухом

Японські колеги готові поділитися передовим досвідом з українськими правоохоронцями. «Тут, в Токіо, з партнерами, які щиро готові допомогти, ми плануємо конкретні кроки», – сказав Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали