Контраст
Шрифт

Створення Call-центру в поліції дало можливість реєструвати майже 100% звернень громадян, – Хатія Деканоідзе (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.10.2016 11:04

Це нововведення дозволило уникати фактів приховування злочинів і як наслідок – не маніпулювати статистикою. При майже 100-відсотковій реєстрації заяв і звернень громадян зростання рівня злочинності в державі склало близько 23 відсотків. Про це глава Національної поліції України заявила сьогодні, 20 жовтня, на засіданні колегії МВС України за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Хатія Деканоідзе зазначила, що статистика свідчить про зростання злочинності – близько 23%. Із загального числа злочинів 70% є майновими: це крадіжки, пограбування, факти шахрайства, незаконне заволодіння транспортними засобами. Водночас відзначається зменшення зростання кількості умисних вбивств, а також злочинів, скоєних із застосуванням вогнепальної зброї.

За словами Хатії Деканоідзе, на статистику і реальну ситуацію в державі впливає багато факторів. Серед них – війна на сході України, і як наслідок – великий потік зброї, економічний і соціальний рівень, внутрішня міграція, яка є результатом окупованих територій, і безробіття.

«85% відсотків скоєних злочинів припадає на людей, у яких немає робочого місця», – зазначила глава відомства, додавши, що всі ці фактори створюють сприятливі умови для злочинності, зокрема – організованої.

Хатія Деканоідзе зазначила, що після введення в дію служби «102» та єдиного Call-центру зараз в поліції досягнуто майже 100-відсоткового рівня реєстрації злочинів.

«При цьому ми добилися дуже важливого результату: не маніпулювати статистикою і не закривати справи для маніпуляції. Якщо б ми закривали стільки справ, як у попередні роки, зростання злочинності склало б 1-2%», – підкреслила глава Національної поліції.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність