Служба порятунку взяла участь у 5-й сесії Глобальної платформи зі зменшення ризику лих

clock
25.05.2017 06:33

Впродовж цього тижня у м. Канкун (Мексиканські Сполучені Штати) проходить 5-та сесія Глобальної платформи зі зменшення ризику лих, участь у якій бере заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький.

Під час пленарних, робочих та спеціальних сесій учасники заходу обговорюють результати та подальші кроки в напрямку ефективної реалізації Сендайської рамкової програми зі зменшення небезпеки стихійних лих на 2015-2030 роки, учасником якої є Україна.

Участь у Глобальній сесії дозволить нашій країні перейняти позитивний та ефективний досвід у боротьбі зі стихійними лихами та впроваджувати у вітчизняну систему захисту населення сучасні підходи щодо запобігання різного роду надзвичайним ситуаціям.

24 травня відбулася привітальна пленарна сесія, в ході якої вирішувалися питання щодо захисту критичної інфраструктури, відбудови кращої готовності і раннього попередження захисної системи, страхування відповідних ризиків, ефективного залучення приватного сектору.

Крім того, цього дня під головуванням президента Сполучених Штатів Мексики Енріке Пена Ньєто відбувся Форум лідерів зі зменшення ризику лих. Участь у заході взяли голови держав і урядів, урядові міністри, керівники міжурядових організацій, представники місцевих органів влади, бізнесу та лідери громадянського суспільства. В ході Форуму обговорювалися питання вжиття практичних заходів щодо зниження економічних втрат від стихійних лих і підвищення стійкості інфраструктури і житла.

За результатами Форуму було прийнято рішення продовжити реалізовувати Сендайську рамкову угоду зі зменшення ризику лих на 2015-2030 і її цілі, показники і положення, що стосуються інфраструктури, житлового фонду, а також інвестицій у підвищення поінформованості про ризики, в тому числі за допомогою програм допомоги в цілях розвитку.

Крім того, впродовж всього часу проведення 5-ї сесії Глобальної платформи проводяться польові візити учасників навколо області Канкун, під час яких відбувається спілкування з громадами, що докладають усіх зусиль для зниження ризику лих. Також учасники знайомляться із загрозами, викликами і можливостями жити в умовах небезпечного середовища та досвідом практичного зниження ризику лих.

Довідка

Канкун — місто на південному сході Мексики, що пережило кілька великих катастроф в минулому: урагани Гілберт (1988), Вільма (2005), і Діна (2007), які не тільки завдали шкоди важливій готельній інфраструктурі, а й продемонстрували результати ефективного захисту громадян і туристів завдяки узгодженим зусиллям уряду. Мексика пристосовувалася до нових парадигм в області зменшення ризику лих і сьогодні є однією з провідних країн у зниженні ризику шляхом зміни свого підходу від реагування до пом'якшення наслідків і запобігання стихійним лихам.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали