Контраст
Шрифт

Сергій Яровий: У Різдвяні свята правоохоронці забезпечили громадський порядок (ФОТО)

clock
10.01.2017 13:00

Про це заступник міністра внутрішніх справ України заявив сьогодні, 10 січня, під час відеоселекторної наради за участю керівників МВС, Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби та Державної міграційної служби.

У період з 6 по 9 січня на території України не допущено грубих порушень громадського порядку і дестабілізації оперативної обстановки.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий відмітив рівень професійності й взаємодії Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби і Державної міграційної служби.

Так, в ніч з 6 на 7 січня у 13 культових спорудах відбулися богослужіння, у яких взяли участь майже 4 мільйони громадян. Правопорядок цієї ночі забезпечували близько 15 тисяч правоохоронців, з яких понад 1,5 тисячі – військовослужбовці НГУ.

На Різдво, 7 січня, в державі пройшли більше тисячі масових заходів, у яких взяли участь 500 тисяч громадян. У цей день правопорядок забезпечували понад 3,5 тисячі правоохоронців.

8 січня у 12 регіонах на території 23 населених пунктів відбулися проміжні вибори депутатів селищних та сільських рад. Правопорушень під час виборчого процесу не зафіксовано.

У зв’язку із погіршенням погодних умов на ділянках автомобільних доріг державного значення в окремих регіонах західної, центральної та південної України вводились тимчасові обмеження руху транспортних засобів. За плідну співпрацю у ці складні дні керівникам та працівникам держорганів та їхніх регіональних підрозділів подякував голова ДСНС України Микола Чечоткін. Він підкреслив, що період новорічних і Різдвяних свят підтвердив: відомства в змозі якісно виконувати покладені на них завдання і ефективно взаємодіяти.

Командувач НГУ України Юрій Аллеров проінформував, що гвардійці виконали завдання щодо забезпечення порядку у місцях скупчення людей, зокрема й у місцях відпочинку та туристичних трасах. Також Юрій Аллеров запропонував залучати Нацгвардію до охорони громадського порядку у якості комендатури у гірській місцевості – Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях, що є нині дуже популярними місцями активного зимового відпочинку.

Своєю чергою, перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що у свята й прикордонники впоралися з покладеними на них завданнями. У цей період на державному кордоні затримана значна кількість правопорушників. «Є низка серйозних затримань, здійснених спільно працівниками Держприкордонслужби і Нацполіції: цигарки, деревина тощо», – підкреслив Василь Серватюк і подякував поліцейським Волині, Львівщини, Закарпатської та Чернівецької областей за взаємодію і допомогу.

«Особовий склад у період свят з визначеними завданнями впорався, не зважаючи на всі виклики, які у нас були», – підсумував Сергій Яровий.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність