Сергій Яровий: Публічна безпека й порядок під час «Євробачення» залежать від чіткої взаємодії між правоохоронцями (ФОТО, ВІДЕО)

clock
05.04.2017 11:47

Сьогодні, 5 квітня, у Міжнародному виставковому центрі, що стане головною ареною «Євробачення-2017», під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового пройшов другий етап командно-штабних навчань із забезпечення безпеки та правопорядку під час проведення 62 міжнародного пісенного конкурсу.

У навчаннях взяли участь голова Національної поліції України Сергій Князєв, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, очільник ДСНС Микола Чечоткін, представники всіх структур МВС України, інших силових структур та взаємодіючих органів.

Перший заступник глави МВС зазначив, що успішність проведення культурного заходу такого рівня й масштабу та забезпечення публічної безпеки у столиці у цей період залежить від чіткої взаємодії між Нацполіцією, Нацгвардією, прикордонниками, СБУ та іншими органами.

«Залучатиметься велика кількість додаткових сил. Загалом будуть задіяні близько 10 тисяч поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії, працівників Держприкордонслужби і ДСНС. Тому нам необхідно, насамперед, організувати чітку взаємодію між підрозділами», – наголосив Сергій Яровий.

Підчас сьогоднішнього етапу учасники навчань відпрацювали питання забезпечення публічного порядку та безпеки на об'єктах проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Були також продемонстровані сили та засоби ДСНС і Національної поліції, що залучатимуться для гарантування безпеки в період проведення конкурсу.

Оглянувши й обговоривши зразки однострою працівників поліції, які будуть нести службу на вулицях Києва під час «Євробачення», учасники озвучили низку пропозицій щодо вдосконалення форменого одягу, зокрема й для чіткої ідентифікації правоохоронців у натовпі.

Своєю чергою глава Нацполіції Сергій Князєв наголосив, що необхідно якомога швидше скласти транспортні схеми у місцях проведення заходів, щоб уникнути транспортного колапсу в години пік. Окремо Сергій Князєв акцентував увагу на забезпеченні безпеки громадян РФ, які приїдуть на «Євробачення», та уникнення політичних протистоянь

Під час наради Сергій Яровий підкреслив, що потрібно визначити всі проблемні питання щодо забезпечення однострою, організації тощо і вирішити їх до тактико-спеціальних навчань всіх задіяних сил, що пройдуть наприкінці квітня у навчальному центрі Національної гвардії України у Нових Петрівцях.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали