Сергій Яровий: Ми будемо використовувати усі можливі засоби для гарантованої безпеки наших громадян (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.04.2016 12:29

Про це сьогодні, 28 квітня, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий під час брифінгу за участю керівників Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонної служби та Держслужби із надзвичайних ситуацій.

«Особовий склад МВС переведений на посилений варіант несення служби, створені оперативні штаби, є координація дій зі Службою безпеки України, із Генеральною прокуратурою. Оперативна робота у нас проводиться і на місцях. МВС зробить усе для того, щоб забезпечити громадський порядок», - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, додавши, що особлива увага приділяється ситуації в Одесі. 

 

«Будь-яка амбіція, якими благородними думками вона б не покривалась, абсолютно нічого не варта, якщо пролита хоч капля крові. Це буде кваліфікуватися, в першу чергу, як злочин. І ми все зробимо для того, аби не дати шансів розкачати ситуацію в Одесі, так само як і в інших регіонах України», - підкреслив Сергій Яровий.

У свою чергу глава Нацполіції Хатія Деканоідзе відмітила: «Відповідно до мого доручення усі поліцейські з 30 квітня будуть переведені на посилений режим несення служби. Ми закликаємо політичних опонентів не переносити свої розбіжності у площину вуличних конфліктів. А громадян - звертатися до поліції задля своєчасного реагування». 

За її словами, у Одесі буде залучено 1529 правоохоронців одеського гарнізону та  близько 1000 чоловік з інших сил Нацполіції, а також сили Національної гвардії та інших служб МВС. Також у зв’язку із Великоднем наряди поліції охоронятимуть близько 15 тисяч церков по всій Україні, задля чого буде задіяно близько 20 тисяч правоохоронців. Під час Дня пам’яті та примирення на патрулювання вийдуть понад 25 тисяч правоохоронців по всій Україні. Вони не лише забезпечуватимуть публічний порядок, але й запобігатимуть вандалізму, зокрема, руйнуванню історичних пам’ятників та припинятимуть акти агресії.

Крім того командувач Національної гвардії Юрій Аллеров наголосив: «У разі загрози проявам сепаратизму  чи тероризму – буде адекватна реакція Нацгвардії у межах чинного законодавства». Він підкреслив, що коли масові зібрання переростають в масові безладдя та становлять безпосередню загрозу громадянам, правоохоронець має зробити все можливе, щоб убезпечити їх. 

Керівники відомств також закликали громадян бути пильними та звертати увагу на речі, які несуть потенційну терористичну загрозу. Так, слід звернутися до поліції задля своєчасного реагування у разі виявлення у громадських місцях покинутих автомобілів, пакунків та підозрілих осіб.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали