Сергій Яровий: МВС врахувало всі виклики, щоб забезпечити правопорядок під час матчу між Україною та Хорватією (ФОТО)

clock
06.10.2017 13:54

5 тисяч правоохоронців будуть задіяні до охорони громадського порядку під час проведення футбольного матчу 9 жовтня у столиці. Про це сьогодні, 6 жовтня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час наради, присвяченої координації дій усіх підрозділів, задіяних до забезпечення правопорядку під час матчу.

Як підкреслив Сергій Яровий, українські правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу серед футбольних фанатів та висловив сподівання, що хорватська сторона також проведе подібні заходи.

За його словами, МВС зможе гідно забезпечити правопорядок під час матчу національних збірних та оперативно реагувати на будь-які виклики та провокації.

«Київ вже має позитивний досвід проведення міжнародних масових заходів. Але є необхідність акцентувати особливу увагу на більш чіткій взаємодії усіх задіяних структур для якісного виконання поставлених задач. Відпрацювання спільних дій повинно сприяти організації найвищого рівня безпеки усіх учасників спортивного заходу», – зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Він повідомив, що МВС прогнозує, що матч відвідають близько 60 тисяч уболівальників.  У зв’язку з великою кількістю учасників, підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та ДСНС будуть переведені у посилений режим несення служби.

Перший заступник глави МВС також нагадав, що для належної взаємодії між правоохоронними органами України та Хорватії до Києва прибуде делегація хорватських правоохоронців.

«В неділю ми очікуємо на приїзд працівників поліції Хорватії до Києва. Разом ми визначимо питання, на які треба звернути увагу», – додав він.

Сергій Яровий наголосив, що для ефективного відслідковування та координування дій правоохоронних підрозділів по місту також будуть відкриті ситуаційні центри.

Нагадаємо, 5 жовтня у МВС відбулася двостороння зустріч з Надзвичайним і повноважним послом Хорватії Томіславом Відошевічем, присвячена забезпеченню безпеки під час матчу двох збірних.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали