Швеція готова сприяти Україні у розбудові Національної служби порятунку «112» (ФОТО)

clock
02.06.2017 15:00

Цьому питанню була присвячена зустріч працівників МВС на чолі з директором Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мері Акопян з делегацією Королівства Швеції, що відбулася сьогодні, 2 червня.

Сторони обговорили залучення міжнародної технічної допомоги для розбудови проекту створення Національної служби порятунку «112».

Мері Акопян наголосила на необхідності об’єднання зусиль усіх відомств МВС та екстренних служб інших відомств для найшвидшої реалізації проекту. «Шведський досвід запровадження системи служби порятунку «112» є цінним для нас, оскільки МВС України долає непростий шлях реформування. Ми повинні об’єднати зусилля всіх структурних підрозділів та створити якісну систему, яка була б корисною нашим громадянам», – зазначила Мері Акопян.

Сторони розглянули можливості застосування досвіду розвитку шведської служби порятунку «112» в українських реаліях. Для ефективності реформаційних процесів було вирішено провести аудит вже існуючих диспетчерських систем «101», «102», «103» та інших і скоординувати міжвідомчу взаємодію з МОЗ та місцевими органами самоврядування.

«Необхідно провести аналіз існуючого законодавства, напрацювань кожного з органів виконавчої влади, ресурсів, та зрозуміти, скільки потрібно вкласти сил і засобів, аби Національна служба порятунку «112» запрацювала на теренах України в повній мірі», – зауважила Мері Акопян. Таку позицію підтримали представники НП, ДСНС та МОЗ що приймали участь у зустрічі.

Шведська сторона заявила про готовність сприяти українським колегам у процесах якісних змін, зокрема надати допомогу у вигляді гранту для проведення аудиту існуючих систем та процесів роботи екстренних служб, на підставі якого визначити потреби української сторони для подальшого залучення міжнародної технічної допомоги.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали