Контраст
Шрифт

Рятувальники відзначили сторіччя першого пожежного автомобіля України (ФОТО)

clock
12.10.2016 12:38

Сьогодні, 12 жовтня, у Міжнародному виставковому центрі столиці відбулися урочистості з нагоди сторіччя першого пожежного автомобіля України. Захід відбувся в межах ХV Міжнародного виставкового форуму «Технології Захисту/ПожТех–2016».

У святкуванні взяли участь заступник міністра – керівник апарату Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, а також представники Національного банку України та Укрпошти.

«Сьогодні присутні мають змогу оглянути не лише зразки сучасної техніки та обладнання, а й подивитись з чого починалась робота пожежної охорони в Україні», – зазначив Микола Чечоткін.

Під час заходу була представлена ювілейна тематична монета 5-гривневого номіналу із зображенням пожежної машини, яка вийшла 40-тисячним тиражем. Також була презентована серія художніх поштових марок із зображенням пожежної техніки та обладнання.

У межах Форуму відбулось нагородження переможців конкурсів на кращу продукцію, винахідницьких робіт і раціоналізаторських проектів у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки. Присутні мали змогу ознайомитись з презентацією цікавих винаходів, програм, видовищних демонстраційних показів, новітніх і старовинних зразків пожежно-рятувальної техніки та спорядження на Міжнародному виставковому форумі «Технології захисту/ПожТех–2016».

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність