Реформа ДСНС триває: розпочали роботу ще дві місцеві пожежні команди (ФОТО)

clock
18.10.2017 07:30

Одним з основних елементів змін, що проходять наразі у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій, є створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони в об'єднаних територіальних громадах. Цей процес продовжився створенням ще двох місцевих пожежних команд на Дніпропетровщині та Львівщині.

Так, відкриття нового підрозділу місцевої пожежної охорони відбулося наприкінці минулого тижня в селі Покровське Нікопольського району Дніпропетровської. Наразі новостворена команда налічує 13 рятувальників. Вони забезпечені сучасним пожежним автомобілем – автоцистерною на базі авто ГАЗ–3310, пожежно-технічним обладнанням та бойовим одягом.

У межах реформи на Дніпропетровщині вже створено 16 місцевих пожежних команд.

Крім того цього місяця розпочала роботу місцева пожежна команда у селищі Яструбичі Радехівського району Львівщини. Створена вона на території одного з приватних підприємств, керівництво якого й запропонувало приміщення для рятувальників та гараж для розміщення пожежного автомобіля. Наразі у Яструбичанській пожежній команді працюють 4 рятувальники. Вони вже оснащені спецодягом та взуттям та пожежним автомобілем із усім необхідним пожежно-технічним обладнанням.

Тільки на території Радехівського району Львівщини це вже третя місцева пожежна команда.

Зазначимо, що майже в усіх регіонах формується волонтерський рух у сфері цивільного захисту та триває підготовка добровільних-пожежних, які поповнюють лави новостворених місцевих пожежних команд для того, щоб забезпечити достатній рівень безпеки населення у найвіддаленіших куточках України.

Нагадаємо також, що сама Стратегія реформування ДСНС розрахована на три роки, і окрім створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони в об'єднаних територіальних громадах, передбачає також і технічне переоснащення ДСНС сучасною технікою, аби в цілому покращити умови несення служби українських рятувальників та підвищити ефективність функціонування сил цивільного захисту в країні.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали