Психологи силових відомств України та Латвії обговорять співпрацю в умовах зовнішньої загрози (ФОТО)

clock
12.10.2016 13:26

На базі Головного управління Національної гвардії розпочався одноденний круглий стіл представників психологічних служб військових та правоохоронних формувань України та Латвійської Республіки. 

У зустрічі взяли представники офісу Аташе оборони при Посольстві Латвійської Республіки в Україні, психологічні служби Національних Збройних сил Латвійської Республіки, НГУ, ЗСУ, ДСНСУ, ДПСУ, НПУ, вищі навчальні заклади та науково-дослідні центри НГУ, ЗСУ, громадські організації психологічної роботи «Ліга офіцерів» та «Жіноча сила України».

Головна мета зустрічі – визначити перспективні напрямки співпраці між психологічними службами військових (правоохоронних) формувань України та Латвійської Республіки та сформувати пропозиції змін до бази нормативно-правових документів щодо організації психологічної допомоги на всіх етапах військової служби.

Заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар підкреслив, що сьогодні до активізації взаємодії між країнами та психологічними службами різних силових відомств мотивують дії країни-агресора.

«Впевнений, що у Вас вже є внутрішньовідомчі досягнення та пропозиції щодо комплексного вдосконалення психологічного забезпечення службово-бойової діяльності силових відомств», - наголосив він.

У свою чергу, начальник науково-дослідного центру гуманітарних проблем ЗСУ, кандидат психологічних наук, полковник Агаєв Назім висловив подяку Нацгвардії за допомогу у виготовленні соціального фільму «Опануй хвилю», спрямованого на формування культури звернення учасників бойових дій та членів їх родин до психологів.

Впродовж майбутнього співробітництва учасники зустрічі планують обмінятися досвідом організації психологічного забезпечення службово-бойової діяльності та підготовки фахівців психологічних служб.

Також представники відомств обговорять можливості координації психологічних служб військових та правоохоронних формувань України та країн-членів НАТО, зокрема - пропозиції реформування необхідних напрямків психологічної підтримки військових та системи психологічного відновлення та реабілітації.

За матеріалами прес-служби НГУ

Схожі матеріали