Пріоритети ДСНС – цілодобова готовність до реагування на надзвичайні ситуації та подальше реформування (ФОТО)

clock
24.01.2017 09:24

Про це глава ДСНС Микола Чечоткін заявив сьогодні, 24 січня, на апаратній нараді з керівниками структурних та територіальних підрозділів служби. Учасники наради обговорили реагування на надзвичайні ситуації та події протягом 2-23 січня, а також виконання підрозділами ДСНС завдань за призначенням на сході країни.

За вказаний період рятувальники ліквідували 3 247 пожеж, з них 2 270 – у житловому секторі, на яких врятували 246 осіб. При цьому не допущено знищення вогнем 1 736 будівель та 100 одиниць техніки.

На території Донецької та Луганської областей піротехніки ДСНС впродовж 2-23 січня обстежили близько 210 га території, виявили та вилучили понад 2 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Крім того, на початку січня, під час ускладнення погодних умов, завдяки своєчасним заходам вдалося уникнути масштабних заторів на автошляхах. Рятувальники надали допомогу понад 5 тисячам громадян, які перебували в автомобілях на дорогах.

Також фахівці ДСНС гарантували безпеку людей під час святкування Водохреща, завдяки чому загиблих на водоймах цього дня не було.

«2017 рік розпочався з випробувань для нашої служби. Проте підрозділи ДСНС впоралися і з ліквідацією наслідків негоди, і з масштабними пожежами. Я дякую всім рятувальникам за високопрофесійне виконання своїх службових обов'язків. Працюватимемо наполегливо й надалі. Пріоритетними напрямками роботи у цьому році є, насамперед, оперативне реагування на всі надзвичайні події та ситуації, подальше впровадження основних напрямків реформування системи ДСНС, підвищення соціальних стандартів працівників служби та технічне переоснащення наших підрозділів», – зауважив Микола Чечоткін.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали