Президент України вручив відзнаку батальйону ім. Героя України генерал-майора С.П. Кульчицького (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.12.2016 12:40

У Києві на території військової частини 3066, Північного ТРК Національної гвардії, відбулися заходи за участі найвищих посадових осіб країни з вручення власного штандарту батальйону ім. Героя України генерал-майора С.П. Кульчицького.

У церемонії взяли участь Президент України Петро Порошенко, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, військовослужбовці та ветерани батальйону і військової частини загалом, родичі загиблих гвардійців.

Розпочалася церемонія виступом Президента України Петра Порошенка на плацу військової частини. Президент привітав присутніх і весь український народ з 25-тою річницею Референдуму про Незалежність України, розповів про протиповітряні навчання, які розпочалися сьогодні, відзначивши, що ніякі погрози з Москви їх не зупинять.

За словами Президента, незважаючи на погрози Російської федерації сьогодні і завтра проводитимуться заплановані навчання, в тому числі, і випробування керованих зенітних ракет. Бо за 23 попередні роки система протиповітряної оборони була знищена. І зараз наша з вами відповідальність – побудувати повітряний захист Києва і всієї України. Ми будемо діяти в інтересах безпеки українського народу і української держави. Вже зараз надійшли перші повідомлення про успішні пуски, які були проведені сьогодні зранку. У цих навчаннях також беруть участь бойова і транспортна авіація, підрозділи зенітно-ракетних і радіотехнічних військ. Хочу наголосити, що пуски відбуваються у повітряному просторі України, над відкритим морем, у повній відповідності до міжнародного права. Повітряні стрільби відбуваються незалежно від будь-яких заяв, які робить Москва.

«Смерть командира стала важкою втратою для офіцерів, які знали його багато років, для добровольців, які за короткий період встигли визнати його авторитет і величезний бойовий потенціал. Я вдячний всім тим, хто назавжди зберігає в серцях пам'ять про свого командира. І ваше щире прагнення увічнити його ім’я в назві батальйону реалізувалося в Указі Президента України, який я щойно підписав», – звернувся Петро Порошенко до бійців батальйону, які урочисто вийшли на плац.

Пам'ять загиблих побратимів батальйону вшанували хвилиною мовчання.

Від сьогодні офіційна назва підрозділу, згідно з Указом Президента, – батальйон оперативного призначення (резервний батальйон) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького 27 бригади Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Президент вручив відзнаку батальйону Нацгвардії імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Для усіх, хто знав Сергія Кульчицького, цей жест дуже хвилюючий. Відзнака Президента – символ відновленої Національної гвардії, символ єдності і братерства дисциплінованих військовиків і жагучих борців за свободу. Символ любові і поваги до свого провідника. І данина Генералу, який міг навчити і зрозуміти кожного і йшов попереду своїх бійців.

 

За матеріалами прес-служби НГ України

Схожі матеріали