Представники академії Національної гвардії взяли участь у міжнародному семінарі (ФОТО)

clock
13.12.2016 09:34

Громадянське суспільство, волонтери та делегація Національної академії Національної гвардії України обговорили питання стосовно зміцнення національної безпеки України з представниками громадських та силових відомств Естонської республіки.

На базі медіа-центру «ЧАС» у Харкові у рамках міжнародного співробітництва Міжнародного Центру Оборони та Безпеки Естонії з Національною гвардією України, а також громадськими організаціями Східного регіону України було проведено інтерактивний семінар на експертному рівні «Resilient Ukraine - Стійка Україна».

Виконавчий директор Міжнародного Центру Оборони та Безпеки Естонії Дмитро Теперік зазначив: «Цей захід є важливим кроком у плідному міжнародному співробітництві не тільки двох організацій, але й двох країн. Військові та цивільні експерти-учасники семінару діляться досвідом і презентують матеріали про систему та приклади залучення громадського суспільства до сектору безпеки Естонії. Крім того, усі мають можливість взяти участь в інтерактивній панельній дискусії «Яку роль може грати громадянське суспільство в сфері безпеки?» «В чиї обов'язки входить відповідальність за створення і зміцнення безпеки?» з залученням аудиторії та он-лайн голосування  представників українського кризового медіа – центру».

Під час дискусії обговорили питання можливості та необхідності залучення громадського сектору для підвищення обороноздатності України та напрямки, за якими потрібно рухатись нашій країні для створення належного рівня  безпеки у всіх сферах.

Заступник навчально-методичного центру Національної академії професор, доктор економічних наук підполковник Михайло Медвідь підкреслив: «З боку силового блоку Української безпеки вже зроблено значні зрушення у розвитку та зміцненні оборони нашої держави. Національна гвардія України є гарним прикладом цього. Йдеться про зміцнення технічного, економічного та законодавчого забезпечення  нашої структури».

Представники Міжнародного Центру Оборони та Безпеки Естонії підвівши підсумок роботи семінару, виявили бажання й надалі співпрацювати з представниками Національної гвардії України.

 

Прес-служба НА НГУ

Схожі матеріали