Правоохоронці викрили міжрегіональну схему розкрадання бюджетних коштів у сфері закупівель зерна (ФОТО)

clock
17.12.2016 12:55

Слідчим управлінням вінницького главку поліції спільно з прокуратурою області та Управлінням захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України викрито незаконні операції сільгосппідприємств з закупівлі та експорту зернових культур. Керівництво підприємств вдалося до злочинних оборудок з метою ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів шляхом отримання відшкодування податку на додану вартість. У підозрюваних вилучено 4,5 мільйони гривень готівки.

Під час проведення санкціонованих обшуків на декількох сільськогосподарських підприємствах у Вінницькій, Черкаській та Одеській областях правоохоронці Вінниччини вилучили речові докази їх незаконної господарської діяльності.

У підозрюваних вилучені підроблені документи, «чорну» бухгалтерію, комп’ютерну техніку та 4,5 мільйони гривень готівкових коштів.

Попереднім слідством встановлено, що керівництво підприємств, яке займалося закупівлею зерна та його експортом, вдалося до злочинних схем з метою ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів шляхом отримання відшкодування податку на додану вартість. Наразі сума збитків, завданих державі, встановлюється.

Розслідування проводиться в рамках відкритого слідчим управлінням кримінального провадження за ч.3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовими становищем). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Департамент комунікації Нацполіції України

Схожі матеріали