Правоохоронці та медійники налагоджують комунікаційні механізми взаємодії (ФОТО)

clock
22.09.2017 14:28

Цьому й був присвячений навчальний семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності», що відбувся сьогодні, 22 вересня, на Прикарпатському факультеті НАВС (м. Івано-Франківськ). Він став четвертим із серії семінарів для працівників правоохоронних органів, суддівського корпусу, журналістів та представників громадянського суспільства.

Організаторами заходу виступили Адміністрація Президента України, Генеральна прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Національна академія внутрішніх справ, проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні», а також ГО «Інститут масової інформації».

Метою семінару є підвищення обізнаності правоохоронців та представників суддівського корпусу зі змінами у кримінальному та кримінально-процесуальному законодавств, вдосконалення навичок застосування законодавства щодо захисту професійної діяльності журналістів в Україні. Не менш цікавим цей захід був і для представників мас-медіа, оскільки значна увага під час семінару приділялась темі налагодження ефективних комунікаційних механізмів між ЗМІ та правоохоронними органами.

«Цей захід – висока спільна відповідальність за підвищення обізнаності в суспільстві стосовно механізмів і сучасної практики правового захисту професії журналіста», –підкреслив, звертаючись до учасників, ректор Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй. Він також окреслив основні засади бачення нової комунікації МВС та журналістської спільноти,відповідно до якого при Національній академії внутрішніх справ введена позаштатна інформаційно-консультативна рада. Заснована вона не при самому міністерстві, а при відомчому виші, з огляду на те, що ризики легше передбачити на етапі

підготовки правоохоронця, тобі як під час служби зробити це значно складніше.

Під час семінару відбулися презентації ключових національних та міжнародних фахівців у сфері медіа. Серед тренерів-лекторів – аналітики Ради Європи, знані фахівці Європейського суду з прав людини, медіа-юристи, експерти-правоохоронці, вчені, відомі громадські діячі.

Учасники семінару також мали нагоду заслухати Голову офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга, фахівців з Адміністрації Президента України, Міністерства внутрішніх справ України, Івано-Франківської обласної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Івано-Франківської області, ГО «Інститут масової інформації», Національної академії внутрішніх справ та інших.

Наприкінці заходу всі учасники, а це близько 200 представників Нацполіції, прокуратур, суддів, а також представники громадських організацій та журналісти отримали сертифікати.

Прес-служба НАВС

Схожі матеріали