«Позитивний досвід ветеранів ОВС має бути інтегрований у діючу систему Нацполіції», - Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.12.2016 13:37

Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні, 20 грудня, під час урочистостей з нагоди Дня вшанування ветеранів МВС та Нацполіції.

За його словами, сьогодні Нацполіція змінюється та реформується відповідно до вимог часу і одним з ключових компонентів цих змін повинна бути інтеграція того позитивного досвіду, який мають ветерани ОВС.

«Для мене принципово важливо, щоб ми не піддавалися тотальній критиці, що те, що було раніше – погано. Це не так. Тисячі ветеранів міліції здійснювали ратні подвиги, боролися зі злочинністю і створювали систему МВС. Тому, про це ми не повинні забувати. Мені дуже важливо, щоб діюча система Нацполіції мала позитивний «прилив» досвіду від ветеранів», - повідомив Арсен Аваков.

За його словами, сьогодні у лавах ветеранів ОВС перебуває 330 тисяч осіб по всій Україні, деякі з досвідом служби 50 років, які вірою і правдою служили правоохоронній системі.

«Сьогодні існує цілий ряд бюрократичних перепон, коли ветерани не можуть отримувати гідну пенсію, так чи інакше, індексовану у зв'язку із змінами в Нацполіції. Моя принципова позиція: тисячі ветеранів, які віддали своє здоров'я і роки служби, щоб чесно служити Україні, повинні бути захищені законом», - зазначив очільник МВС.

Він додав, що у МВС спеціальним наказом вже створено робочу групу, яка проведе аналогію між посадами у міліції та сучасної поліції.

«Ця технічна робота буде зроблена, і тоді ми зможемо мати всі підстави для того, щоб Пенсійний фонд зміг почати перерахунок», - повідомив Арсен Аваков.

Як відомо, що т.в.о. Голови Національної поліції Вадим Троян повідомив, що 20 грудня стане Днем вшанування ветеранів системи МВС. Відповідний наказ підписаний у МВС України.

Нагадаємо, що МВС відстоюватиме перерахунок пенсій ветеранам ОВС. Для цього на базі Міністерства внутрішніх справ вже створено наказом спеціальну робочу групу, яка прирівнюватиме посади колишніх працівників органів внутрішніх справ до поліцейських посад. До цієї роботи вже залучено ветеранів органів внутрішніх справ.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали