Контраст
Шрифт

Поліція відкрила два кримінальних провадження – за неправдиве мінування та підробку документів

clock
17.07.2016 13:58

Перше провадження стосується виборчого процесу в Херсонській області, друге – Луганської. З початку доби до 15:00 до поліції надійшло 57 повідомлень про порушення на виборах, з них 5 – до моменту відкриття виборчих дільниць.

Після 8-ї години до підрозділів поліції надійшло 52 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом.

Станом на 15:00 найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області 15, а також у Луганській і Херсонській областях – по 13. Найменше повідомлень досі залишається у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях – по одному.

Наразі поліцією за результатами перевірки повідомлень, які надходили, відкриті два кримінальних провадження. Одне з них – за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Ще одне провадження відкрите правоохоронцями Луганщини за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Крім того, до поліції надходили повідомлення про підвіз виборців на дільниці, підкуп, розповсюдження агітаційних матеріалів тощо. За всіма повідомленнями поліція проводить перевірку.

Нагадаємо, до забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення проміжних виборів народних депутатів України загалом залучено 7,5 тисяч працівників правоохоронних органів та представників громадськості.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність