Поліція Криму розслідує діяльність «Центру реабілітації наркозалежних» на Чернігівщині (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.04.2017 14:02

У керівника центру вилучено бойову гранату і травматичну зброю. Поліція звертається до можливих потерпілих із проханням повідомляти про наявність будь-яких претензій до організаторів «центру реабілітації».

Завдяки злагодженій співпраці поліції в Автономній Республіці Крим та  м. Севастополі, прокуратури АР Крим і Служби безпеки України вдалося задокументувати та припинити  протиправну діяльність організованої злочинної групи на Чернігівщині, що діяла під прикриттям центру з реабілітації наркозалежних як «Релігійна громада Української православної церкви Чернігівської єпархії парафії на честь ікони Божої Матері «Семистрільна».

Упродовж 2016-2017 років зловмисники незаконно  утримували  та позбавляли волі наркозалежних людей за грошову винагороду, отриману від їхніх близьких родичів. Утримували людей під виглядом надання їм допомоги та лікування від наркотичної чи алкогольної залежності.

«Хворих» проти їхньої волі примусово утримували в спеціально облаштованих бараках та підвалах. У разі їх непокори викрадених били з метою залякування. Ці люди не могли самостійно залишити місце перебування, оскільки  перебували під постійним спостереженням «наглядачів» центру.

У результаті проведення першочергових заходів вдалось звільнити понад 200 громадян, яких незаконно утримували в «реабілітаційному центрі». Звільнені вже підтвердили факти катування та нанесення їм тілесних ушкоджень.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили знаряддя для тортур, а в кабінеті засновника центру – бойову гранату РГД-5 та травматичну зброю.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Трьох організаторів так званого «Центру реабілітації наркозалежних» затримано слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Досудове розслідування триває.

Водночас слідчі закликають громадян, які мають будь-які претензії щодо діяльності вказаної групи осіб, звертатися до поліції АР Крим та м. Севастополя за телефоном (048) 779-40-58.

Відділ комунікації

поліції в АР Крим

та м. Севастополі

Схожі матеріали