Поліція Донеччини та Рівненщини поповняться бійцями спецпідрозділу КОРД (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.10.2016 11:20

Сьогодні, 28 жовтня, 35 бійців підрозділу спеціального призначення КОРД («Корпус оперативно-раптової дії») отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Вони нестимуть службу у Донецькій та Рівненській областях. Нагадаємо, що КОРД вже працює у місті Києві, а також у Київській, Сумській, Житомирській, Одеській та Харківській областях. У заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, заступник глави Нацполіції Олексій Руденко та другий заступник Державного секретаря США Джеймс Волш.

Усі бійці пройшли навчання за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону «Техаські рейнджери» Служби Маршалів США та за підтримки Уряду США.

«Відбір кандидатів складався з тестування рівня фізичної та вогневої підготовки, проведення психологічного тесту (MMPI-2), тестування розумових здібностей (ORG-Eiq), тесту на комунікабельність (індивідуальне інтерв'ю), проведення п’ятиденного курсу витривалості (для групи «А»). Групи «А» і «В» пройшли, відповідно, восьми і чотирьохтижневі курси підвищення кваліфікації», – повідомив Арсен Аваков.

Всього заплановано набрати в спецпідрозділ КОРД 2100 поліцейських (група «А» – 1079, група «В» – 329, логістика – 692). Група «А» – бойові загони спеціального призначення, «В» – захист свідків.

«Наша реформа – це зміни: крок за кроком від старої міліції до нової поліції. Ви пройшли важку підготовку та стали елітою наших підрозділів. Хочу, аби кожен із вас став прикладом для своїх колег. Я на вас дуже розраховую та очікую ефективних дій», – зазначив очільник МВС, додавши, що підрозділу КОРД приділятиметься особлива увага, насамперед, у питаннях оснащення та професійної підготовки.

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе висловила вдячність інструкторам та американським колегам за підтримку та участь у професійній підготовці бійців спецпідрозділу.

«Ви пройшли важкий відбір, який був чітко продуманий нашими фахівцями та міжнародними партнерами. Ми пишаємося кожним з вас. Я хочу, аби ви з гордістю та вогнем в очах служили нашій державі та суспільству», – зазначила глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

У день випуску американські партнери передали для потреб КОРДу 18 автомобілів. Десять автомобілів «Toyota Land Cruiser» та вісім «Volkswagen T6», надані в межах Міжнародної технічної допомоги по програмі «Створення та розвиток підрозділу особливого призначення КОРД Національної поліції України», призначаються новоствореним територіальним підрозділам.

КОРД, який побудований за моделлю американського SWAT, – абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників тощо.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали