Контраст
Шрифт

Поліцейські затримали двох посадовців на хабарі (ФОТО)

clock
12.07.2016 13:24

На Чернігівщині - головного інспектора міського відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, а в Сумській - начальника одного з відділень Гетьманського національного природного парку.

У Чернігівській області оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) спільно з працівниками обласної прокуратури затримали головного інспектора міського відділу управління ДСНС України під час одержання неправомірної вигоди.

За невжиття заходів адміністративного впливу за порушення правил протипожежної безпеки пожежник вимагав від підприємця 7 тисяч гривень хабара, а одержав її у якості двох комплектів форменого одягу пожежника та 2-х тисяч гривень.

На Сумщині за вимагання хабара працівники УЗЕ та прокуратури затримали начальника одного з відділень Гетьманського національного природного парку.

Від місцевого мешканця 35-річний посадовець одержав понад 2 тисячі гривень неправомірної вигоди. Кошти він одержав за дозвіл на проведення заходів на території підпорядкованого йому об’єкту.

За всіма фактами вчинення кримінального правопорушення відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність