Подружжя з Києва продало власну новонароджену дитину за 7 тисяч доларів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.05.2017 11:06

Як повідомили сьогодні, 16 травня, на брифінгу для ЗМІ начальник ГУНП в Запорізькій області Олег Золотоноша та прокурор області Валерій Романов, правоохоронцями розкрито резонансний злочин - факт продажу новонародженої дитини. Працівники Національної поліції в Запорізькій області та обласної прокуратури задокументували злочинні дії подружжя з Києва, які продали власну новонароджену доньку на території Запоріжжя за 7 тисяч доларів.

«У квітні до працівників Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшла інформація про те, що жителька Києва планує здійснити продаж власної ще не народженої дитини. Правоохоронці встановили, що до злочинних дій причетні громадянка 1994 року народження та її чоловік 1993 року народження. Не маючи бажання виховувати та піклуватися про дитину, подружжя домовилось про продаж немовляти», – зазначив Олег Золотоноша.

Для народження та здійснення незаконної угоди жінка приїхала з Києва до Запоріжжя. 11 травня перебуваючи в одному з медичних закладів Запоріжжя правопорушниця народила дівчинку. Для передачі немовляти та укладання незаконної угоди до міста прибув чоловік зловмисниці.

16 травня відбулась зустріч подружжя з «покупцем», під час якої зловмисники передали немовля та отримали за нього7 тисяч доларів.

Після вчинення злочину «на гарячому» були затримані працівниками Національної поліції в Запорізькій області. Під час затримання були вилучені грошові кошти, якими здійснювався розрахунок.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна. Зловмисникам повідомлено про підозру. Триває досудове розслідування.

Дитину передали медичним працівникам. Здоров’ю та життю немовляти нічого не загрожує.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Схожі матеріали