Пишаємося досягненнями спортсменів-динамівців, – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
11.04.2017 13:04

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив сьогодні, 11 квітня, на заходах з нагоди відзначення спортсменів ФСТ «Динамо» України з зимових олімпійських видів спорту за результатами участі у головних змаганнях 2016-2017 рр.

У церемонії також взяли участь міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Віктор Корж, віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак, представники правоохоронних органів та спортивних федерацій.

«Сьогодні ми зібралися, щоб відзначити наших спортсмені і показати, що для нас дуже важливі їхні досягнення», – наголосив Арсен Аваков. Глава МВС підкреслив, що вболівальники очікують від спортсменів-динамівців вдалих виступів і на зимовій Олімпіаді-2018, що пройде в південнокорейському Пхьончхані.

Спортсменам із ФСТ «Динамо» України дійсно є чим пишатися. За словами заступника голови товариства Віктора Коржа, за результатами XXVIII Всесвітньої універсіади у Казахстані на рахунку динамівців 60% нагород всієї збірної України. Гарні результати динамівці продемонстрували й на інших змаганнях, зокрема на Зимовому європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Туреччині, Чемпіонаті Європи з біатлону в Польщі та Чемпіонаті світу з біатлону в австрійському Хохфільцені. Загалом минулого року спортсмени «Динамо» здобули у зимових олімпійських видах спорту 17 нагород різного ґатунку.

Традиційно щороку ФСТ «Динамо» визначає п’ятірку найкращих спортсменів з зимових видів спорту за результатами головних змагань сезону. Цьогоріч до «зіркової п’ятірки» увійшли переможці й призери найзначніших спортивних форумів Ольга Абрамова, Надія Бєлкіна, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна та Дмитро Підручний.

Під час церемонії міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив вручив відзнаки МВС Олені Підгрушній та Анастасії Меркушиній. Окрім того Олені Підгрушній, заслуженому майстру спорту України з біатлону, срібній призерці Чемпіонату світу сезону 2016-2017 рр., глава МВС вручив погони майора Національної гвардії України.

Як зазначила майор Олена Підгрушна, українські спортсмени вже кілька років поспіль конкурентоспроможні на змаганнях найвищих рівнів. І минулого року, попри всі перепони, українці виступали гідно. «Які б ми не були змучені, ми все одно будемо боротися і відстоювати честь України на міжнародній арені», – зазначила Олена Підгрушна.

Слід зауважити, що у сезоні 2016-2017 рр. до складу Національних збірних команд України із зимових олімпійських видів спорту увійшли 54 спортсмени-динамівці, а це чверть основного складу збірних. Крім того, Національний олімпійський комітет України визнав найкращою спортсменкою грудня 2016 року Анастасію Меркушину, а лютого 2017 року – Олену Підгрушну.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали