Підрозділи ДСНС готові оперативно реагувати на ускладнення погодних умов (ФОТО)

clock
02.12.2016 09:09

За прогнозами Укргідрометцентру, 2 грудня майже по всій території України спостерігається ускладнення погодних умов. Саме тому, напередодні у регіонах України були проведені засідання обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час наради рятувальники, представники поліції, місцевих органів влади, комунальних підприємств, облавтодорів та енергетиків обговорили питання взаємодії під час реагування на ускладнення погодних умов.

Так, на Миколаївщині особливу увагу приділено цілодобовому моніторингу ситуації на акваторії Чорного моря, а також питанню безперебійного функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання населених пунктів і транспортного сполучення.

У Рівненській області на цілодобовому чергуванні перебуває майже 200 рятувальників і понад 50 одиниць пожежної та спеціальної техніки. Крім того, підготовлено 5 мобільних пунктів обігріву населення, які укомплектовано електростанціями, обігрівачами та іншим необхідним майном і обладнанням.

У західних регіонах здійснюється постійний моніторинг ситуації у горах. Відпрацьовано порядок сповіщення оперативних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у гірських масивах, пов’язаних з негодою. Рятувальники також попереджають туристів про небезпеку походів у гори та закликають не планувати поїздки на далекі відстані.

У регіонах, де очікується ускладнення погодних умов, підрозділи ДСНС переведені на підвищений режим несення служби, введено цілодобове чергування оперативних змін та мобільних оперативних груп для реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду.

Зважаючи на синоптичний прогноз, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці. Не вирушайте у поїздки на далекі відстані, обмежте користування власним автотранспортом. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку за телефоном «101».

Прес-служба ДСНС України

 

 

Схожі матеріали