Підрозділ спецпризначення поліції «КОРД» поповнився бойовими інструкторами з питань захисту свідків (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.04.2016 15:08

У Тренінговому центрі підрозділу спецпризначення української поліції «КОРД» сьогодні відбувся випуск 17 українських інструкторів, які в подальшому навчатимуть спецпризначенців групи «В» (забезпечення захисту свідків у кримінальному судочинстві).

У церемонії взяли участь Прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе і Надзвичайний та повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Вас всього 17 інструкторів. Ви  одні із найважливіших людей, тому що перші серед інструкторів підрозділу «В» по захисту свідків. Тепер від вас залежить, якої якості будуть підрозділи в нашій Національній поліції у складі «КОРДу»», відзначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе привітала перший випуск інструкторів з питань захисту свідків. «Ми хочемо втілити нову методологію знань у вашу підготовку.  Ви саме ті люди, які забезпечать правопорядок та захистять людське життя!»

Навчання українських тренерів тривало два тижні. Проводили його інструктори Служби маршалів США за спеціально розробленою програмою з підготовки поліцейських, враховуючи потреби спецпідрозділу в Україні. Зокрема, бійці засвоїли нові методики вогневого ураження цілей, навчилися професійно евакуйовувати «свідків» та, за необхідності, надавати їм першу медичну допомогу.

В свою чергу, Надзвичайний та повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт наголосив: «Для мене величезна честь бути присутнім тут. США пишаються, що можуть бути партнером українського Уряду у становленні української поліції, яка є дуже важливим інститутом і служить своєму народові. Здібності і навички, які спецппризначенці «КОРДу» здобувуть у цьому процесі,  дуже важливий чинник формування довіри суспільства до своєї правоохоронної системи».

Більшість інструкторів з питань захисту свідків — колишні працівники Управління швидкого реагування «Сокіл». Кожен з них продемонстрував високу фізичну та вогневу підготовку, а також пройшов певні етапи відбору: поглиблені психологічні та правові тести, поліграф та співбесіду з керівниками спецпідрозділу. Наймолодшому інструктору 27 років, середній вік випускників групи - 30 років.

Нагадаємо, група «В» Корпусу оперативно-раптової дії займається здійсненням заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві та спеціальних заходів забезпечення безпеки щодо працівників правоохоронних органів, членів їх сімей і близьких родичів, відповідно до Законів України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» та «Про державний захист працівників суду та правоохоронних органів».

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали