Контраст
Шрифт

Підрозділ Нацгвардії завершив підготовку на українсько-американських військових навчаннях «Rapid Trident-2016» (ФОТО)

clock
08.07.2016 14:07

У п’ятницю, 8 липня, на Львівщині завершилось українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ «Rapid Trident - 2016» в якому брав участь підрозділ бригади швидкого реагування Національної гвардії України.

На стадіоні військового містечка «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ востаннє вишикувались підрозділи країн-учасниць. Цьогорічний «Rapid Trident» поєднав понад 1800 солдатів та офіцерів із 13 країн світу.

В урочистій обстановці військовослужбовці ЗС України, а також американські солдати під гімни обох країн спустили зі щогл прапори України та США.
«Завдяки титанічним зусиллям з боку української сторони та плідній співпраці зі США «Rapid Trident» продовжує еволюціонувати на шляху до навчань світового масштабу, який вимагає одночасно для усіх категорій виростати від взводного рівня до рівня бригади. І не зважаючи на умовність навчального сценарію, кожен присутній тут солдат сил НАТО чи країн- партнерів відчули напруженість та тривогу з якими живуть українці. Бійцям в строю висловлюю щиру подяку за вагомий внесок та успішність у проведенні навчань, адже саме ваше бажання вдосконалюватися помножене на професіоналізм радників та інструкторів, стала запорукою відмінного навчального середовища», – наголосив співкерівник навчання з американської сторони полковник армії США Нік Дусіч.

Кожен з учасників багатонаціональних маневрів отримав іменний сертифікат. Також, відбулося нагородження військовослужбовців України, США та країн-учасниць. Зокрема, співкерівник навчання з американської сторони полковник армії США Нік Дусіч заохочений відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани». Низка військовослужбовців отримала подяки та грамоти.

«Хочу висловити слова щирої вдячності усім тим, хто підтримував нас як під час планування, так і під час самого навчання. Вдячні нашим партнерам за відданість і професіоналізм виявлені під час підготовки наших підрозділів. Звертаючись до усіх учасників навчання висловлюю впевненість у тому, що виконуючи завдання, які ставилися перед вами ви отримали можливість навчати один одного та обмінювалися знаннями і бойовим досвідом, а багато хто і з вас знайшов нових друзів та товаришів по зброї. Ці два тижні дозволили нам здобути безцінний досвід та створили основу для продовження майбутньої міцної співпраці», – зазначив співкерівник навчання з української сторони полковник Едуард Москальов.

Згодом, відбулась неофіційна церемонія обміну пам’ятними подарунками між підрозділами. А також спільне фотографування.


 
Група інформації і комунікації Західного ТУ НГУ

 

Схожі матеріали
Діяльність