Контраст
Шрифт

Під час затримання озброєного злочинця двоє чернігівських поліцейських отримали поранення (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.02.2017 14:28

Обоє поліцейські госпіталізовані. Про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

 

За словами Сергія Князєва, невідомий зловмисник вистрілив з автомата з глушником у повітря та у працівника ломбарду і втік, так нічого й не викравши. Працівник ломбарду госпіталізований з вогнепальним пораненням голови. З місця події вилучені 22 гільзи від патронів калібру 5,45 мм.

«Тієї ночі злочинцю вдалось утекти. Але сьогодні карний розшук та спецназ взяли штурмом квартиру, в якій переховувався злочинець. Під час штурму зловмисник кинув гранату. Двоє поліцейських поранені, один із них – тяжко», – повідомляє Сергій Князєв.

Злочинець проживав у квартирі свого знайомого, з яким відбував покарання в колонії. Чоловік дуже щільно «сидів на голці», вживаючи за добу 20 «кубиків» ацетильованого опію. Постійно знаходячись в напівадекватному стані, чоловік прив’язав до штанів гранату і так ходив по квартирі.

Коли спецпризначенці зайшли до помешкання, підозрюваний кинув гранату під ноги бійцям. В результаті вибуху дістали осколкові поранення двоє правоохоронців, один з них перебуває у стабільно тяжкому стані. Був поранений і злочинець.  Підозрюваного спецпризначенці затримали. У нього вилучений автомат Калашникова АКС-74У калібру 5,45 із глушником та три споряджені магазини.

Один з поранених –38-річний майор поліції спецпризначенець КОРД – від вибуху гранати дістав поранення у живіт. Бійця доправили в лікарню.

Сергій Князєв також повідомляє, що злочинець теж поранений. Голова Нацполіції оприлюднив відео розстрілу з ломбарду, підкресливши, що у ролику немає кадрів із запису внутрішньої камери: «Свідомо не викладаю те, що показала камера всередині, де сидів хлопчинка – працівник закладу. Для усвідомлення: коли бандит стріляє у вікно, з того боку сидить ні в чому не винна жива людина».

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу), що карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Досудове розслідування триває.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність