Контраст
Шрифт

Петро Цигикал: ДПСУ продовжує нарощувати технічні можливості та переймати досвід європейських країн (ФОТО)

clock
28.09.2017 12:58

Про це голова Державної прикордонної служби заявив сьогодні, 28 вересня, під час робочої зустрічі з Генеральним інспектором Прикордонної поліції Румунії Іоаном Буда.

«Ми чітко усвідомлюємо, що в рамках безвізу нас чекає ще багато роботи. На даний час реалізуємо комплекс додаткових заходів, визначених Президентом України, зокрема нарощуємо технічні можливості та продовжуємо вивчати досвід інших країн», - відмітив Петро Цигикал.

Також очільник українського прикордонного відомства повідомив, що для вдосконалення охорони кордону та мінімізації ризиків, українська сторона активно працює над посиленням відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань, зокрема незаконне перетинання кордону та контрабандну діяльність.

Крім того, він розповів про підвищення щільності охорони кордону шляхом розгортання тимчасових підрозділів на напрямках протиправної діяльності і активізацію інституту інспекторів прикордонної служби.

Генеральний квестор поліції Румунії Іоан Буда у свою чергу підтвердив наміри на подальшу тісну співпрацю з українським прикордонним відомством, а також довів загальну інформацію на румунському кордоні.

Петро Цигикал подякував європейським колегам за підтримку України на її шляху до безвізового режиму, а також зазначив, що співпраця з Прикордонною поліцією Румунії залишається для вітчизняного відомства стратегічно важливим та пріоритетним питанням.

 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали
Діяльність