Контраст
Шрифт

«Переконаний, що у найближчі два роки ми проводитимемо деокупацію Донбасу», – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
25.11.2016 12:40

Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні під час розширеного засідання Військової ради Національної гвардії України за участі Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

«Із самого початку ми бачили Національну гвардію як високомобільні, професійно діючі універсальні війська, які здатні ефективно працювати як в умовах сучасного бою на фронті, так і результативно діяти в тилу, захищаючи правопорядок і державність нашої країни. І мені приємно констатувати, що саме такою і стала Національна гвардія України», – відмітив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, звертаючись до учасників зборів.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відзначив: «Я переконаний, що в найближчі два роки ми будемо проводити деокупацію Донбасу. І найважливішу роль у ній відіграє Нацгвардія. Все те, що ми робимо зараз, спрямоване на готовність до цього процесу. Тому воєнізована компонента повинна бути готова якнайкраще, правоохоронна компонента також».

Командувач НГУ Юрій Аллеров відмітив, що надзвичайно високий рівень довіри населення та керівництва держави до гвардійців свідчить про їхню високу відповідальність за результати своєї роботи і, водночас, вимагає від них максимальної професійності та готовності до виконання визначених законодавством завдань. «Чіткі та злагоджені дії гвардійців – це запорука безпеки та спокою наших громадян», – наголосив Юрій Аллеров.

Під час засідання Військової ради були підведені підсумки діяльності Національної гвардії з початку року.

Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, одного офіцера нагороджено Орденом Богдана Хмельницького. Крім того 12 військовослужбовців заохочені Наказом Міністра внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність