Оптимальну для України модель захисту свідків обговорюють у МВС (ФОТО)

clock
20.10.2016 10:00

У Міністерстві внутрішніх справ розпочалося дводенне засідання робочої групи з питань удосконалення механізму захисту свідків в Україні. За ініціативи МВС, до дводенного обговорення долучилися провідні європейські експерти в царині захисту свідків, запрошені Європейською Комісією через інструмент TAIEX.

Згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, Україна взяла на себе зобов’язання щодо приведення системи захисту свідків до європейських стандартів. Пошуком найоптимальнішої для нашої країни моделі займається робоча група, до складу якої увійшли фахівці з МВС, СБУ, Нацполіції та Держприкордонслужби, науковці Державного науково-дослідного інституту МВС та Національної академії внутрішніх справ. Допомогу українським колегам надають спеціалісти Консультативної місії ЄС в Україні. До роботи також долучаються представники Генпрокуратури, Мінюсту, НАБУ та ін.

Участь у насиченій програмі засідання робочої групи, що проходитиме 20 і 21 жовтня У МВС, беруть досвідчені європейські експерти, які мають 20-річний досвід у сфері кримінальної юстиції, у різний час очолювали підрозділ захисту свідків у своїх країнах.

Зустріч має на меті ознайомлення із передовим європейським досвідом та обговорення можливостей його запровадження в Україні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали