Оприлюднені імена 10 кандидатів, які пройшли до наступного етапу конкурсу на пост глави Нацполіції (ПРОТОКОЛ, ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ ІНТЕРВ'Ю)

clock
26.01.2017 12:51

Про це сьогодні, 26 січня, під час брифінгу за участю членів Консультативної відбіркової комісії з відбору кандидатів на пост Голови Національної поліції України повідомив секретар комісії Євген Захаров. Серед претендентів, які пройшли до наступного етапу конкурсу, начальник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін, керівник поліції Одеської області Дмитро Головін, начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Князєв та заступник глави відомства Костянтин Бушуєв.

Нагадаємо, що прийом документів на пост керівника Національної поліції України тривав із 15 грудня по 8 січня. Заявки на участь у конкурсі подали 70 кандидатів. Комісія відразу зняла з розгляду шість кандидатів, які не надали повний пакет документів. Решту документів комісія розглядала на відповідність трьом кваліфікаційним вимогам до посади: наявність повної вищої юридичної освіти, стажу роботи у галузу права не менше семи років та стажу роботи на керівних посадах не менше п’яти років.

«Таким чином до наступного етапу конкурсу – тестування – були запрошені 46 претендентів, них 43 пройшли тестування у вівторок цього тижня», – повідомив Євген Захаров.

За його словами, претенденти проходили General Skills тест, який оцінює здатність загалом логічно, абстрактно, вербально мислити. Тест складався з 60 питань, для відповіді на які давалося 1,5 години.

«Ми провели цю роботу і відібрали 10 кандидатів, які будуть брати участь у наступному етапі конкурсі – інтерв’ю», – розповів Євген Захаров. Серед них – начальник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін, керівник поліції Одеської області Дмитро Головін, начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Князєв та заступник глави відомства Костянтин Бушуєв.

Інтерв’ю з претендентами проходитимуть з 30 січня по 3 лютого, згідно графіку, затвердженого комісією. Таким чином щоденно відбуватиметься два тригодинні інтерв’ю з кандидатами. Послідовність проведення інтерв’ю була визначена жеребкуванням.

Потому, орієнтовно 6 лютого, члени комісії планують подати на розгляд міністра внутрішніх справ України кандидатури трьох найкращих претендентів.

Протокол засідання комісії та графік проведення інтерв’ю оприлюднені на сайті МВС.

Наприкінці брифінгу Євген Захаров підкреслив, що комісія, згідно свого регламенту, не коментує кандидатів та їхні якості, адже це не належить до її компетенції, і діє за принципом оприлюднення позитивних новин, тобто озвучує лише імена кандидатів, які пройшли до наступного етапу конкурсу. Також члени комісії висловили вдячність Рекрутинговому центру Національної поліції за сприяння в проведенні конкурсу.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали