Оперативна інформація від Нацполіції про ситуацію в Авдіївці (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

clock
02.02.2017 15:00

Авдіївка перебуває під обстрілами бойовиків з 29 січня. Внаслідок артударів місто повністю знеструмлене, немає води, опалення аварійне. Інформація про те, що відбувається в місті та як несуть службу поліцейські, постійно оновлюється.

9:00. Вранці, о 3:40 бойовики нанесли новий артудар по Авдіївці. Наразі інформації про загиблих та постраждалих немає. На цей час відомо, що внаслідок обстрілу зруйновані вісім будинків:

- вул. Франка, 15 – від вибуху снаряду загорівся гараж, рятувальники гасили пожежу;

- вул. Франка, 17 – снаряд влучив у дах;

- вул. Паркова, 8 (раніше Фурманова);

- вул. Колосова, 223;

- вул. Чернишевського, 17;

- вул. Нечаєва, 16 (автомагазин) – зруйновано другий поверх;

- вул. Абрикосова, 13;

- вул. Чепижного, 18 та 20.

На місцях обстрілів працюють поліцейські, слідчо-оперативні групи документують наслідки артудару, надають допомогу.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 258 «Терористичнийакт» Кримінального кодексу України.

Наразі у місті тиша.

За минулу добу до поліції надійшла інформація про одного загиблого, трьох поранених та пошкодження 53 будинків. Поліцейські працювали цілодобово, фіксуючи наслідки обстрілів. Лише за ніч загоном поліції, який несе службу в місті, зібрано матеріали про 25 руйнувань. Серед постраждалих вулиць:

- вул. Тургенєва, 126;

- вул. Металургів (Красноармійська), 68, 95, 89, 96, 103, 113, 108, 97, 101;

- вул. Колосова - 257а, 224, 208, 200, 214, 226, 269;

- вул. Заводська - 100, 96, 92, 102, 98, 83.

10:00. У школі № 7 розпочалися заняття, присутній 221 учень. Вчора поліцейські забезпечили навчальний заклад пальним, і сьогодні вдалося запустити генератор та відновити навчальний процес.

12:30. Поліція задокументувала ще сім фактів пошкодження будинків внаслідок артударів терористів по житловим кварталам за ніч та ранок:

- квартал Ювілейний,4 (дев'ятиповерхівка) – пошкоджено балкон квартири;

- вул.Некрасова, 36 – зруйновано стіну;

- вул. Металургів (Красноармійська), 6 – пошкоджено також автомобіль;

- вул. Чайковського, 2-а;

- вул. Паркова, 2 – пошкоджено вікна;

- вул. Соборна, 73а – пошкоджено дах;

- вул. Садова, 16 – пошкоджено дах.

У черговій частині Авдіївського ВП встановлено ще один супутниковий телефон, налагоджено міжміський зв'язок, працюють бази МВС. Безперебійно працює лінія «102», поліція забезпечує негайне реагування на всі повідомлення. Зранку надійшло 22 звернення від мирних мешканців.

12:45. Правоохоронці обходять жителів, яким може знадобитися допомога. За минулу добу обійшли 259 людей з родин, які потрапили у складні життєві обставини. У них виховуються 55 дітей. У разі якщо батьки виявлять бажання, буде організована їхня евакуація.

Зранку з міста евакуйовані більше 140 жителів, з них 91 дитина. Автобуси супроводжує дорожня поліція. Планується вивезти ще 70 дітей.

Ситуація в місті дещо покращилася, завдяки пуску природного газу у домівках стало тепліше. Але через обстріли терористів, які відкривають вогонь по ремонтним бригадам, електропостачання ще не відновлено.

13:20. У самому місті спокійно, але чутно «прильоти». У поліцейському наметі біля Авдіївського відділення поліції людям пропонують гарячий чай та перекусити. Обід готують на польовій кухні. Топлять вугіллям та дровами.

«Поліцейські патрулюють вулиці, здійснюють охорону публічного порядку у місцях видачі гуманітарної допомоги, наразі тут два пункти видачі допомоги. Працывники поліції забезпечують безпеку дітей під час навчання у школі № 7, яка відкрилася сьогодні. Обходимо будинки, виявляємо громадян, яким необхідна соціальна допомога. Сьогодні виявили 10 таких людей. Їм необхідна гуманітарна допомога, дитяче харчування, медикаменти та медичне обслуговування для людей, які приковані до ліжка», – повідомляє з місця подій старший спеціаліст загону поліції Донеччини Роман Осуховський, заступник начальника Управління карного розшуку обласного главку.

16:30. У зв’язку з тим, що не всі люди можуть дістатися у центр міста, де розташований гуманітарний штаб ДСНС та поліцейський оперштаб, де людям надають допомогу, правоохоронці встановили додатковий намет для обігріву  у старій частині міста на вул. Соборній –  в районі, де люди найбільше страждають від обстрілів бойовиків.

Тут місцеві мешканці можуть погрітися, перепочити, перекусити та випити гарячого чаю, зарядити мобільний телефон. До поліцейського намету вже прийшло кілька людей.

17:00. Поліцейські продовжують допомагати евакуювати людей. З початку евакуації вивезено 183 людини, 107 з них – діти.

З 29 січня по теперішній час до поліції надійшли повідомлення про те, що загинула одна людина, поранено вісім мирних мешканців, пошкоджено 78 будівель, сім з яких – квартири, 70 – приватні будинки та магазини. Остаточна інформація буде надана після ретельного документування всіх фактів терактів.

Оперативна інформація про ситуацію в Авдіївці за 1 лютого 2017 року.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали