Контраст
Шрифт

Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницькій області (ФОТО, ОНОВЛЕНО)

clock
29.09.2017 12:30

Станом на 14:00 неконтрольованих вибухів та виникнення осередків пожеж на технічній території арсеналу не спостерігається. Але під час роботи важкої інженерної техніки військових груп розмінування відбуваються підриви окремих вибухонебезпечних предметів під мінними тралами.

Всі населені пункти підключені до електропостачання. Відновлено газопостачання понад трьом тисячам абонентів в селах Іванів (1299), Гущинці (672), Кам’яногірка (149) Калинівського району; селах Сосонка (714), Славне (170) Вінницького району.

Громадяни, які були евакуйовані, повертаються до місць проживання, крім хворих, які перебували на лікуванні в Калинівській ЦРЛ.

Підрозділами ДСНС організовано роботу психологів з місцевими мешканцями. Також, організовано інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням відносно дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано, травмовано 2 особи, які госпіталізовані до медичних закладів.

Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 7 споруд, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Також здійснюється моніторинг протипожежного стану населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2110 чоловік та 358 одиниць техніки.

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (108 чол. та 41 од. тех.) обстежено 1 тис. 700 га території, спільно з представниками Нацполіції здійснюється подворовий обхід та виконуються заявки від населення по вилученню вибухонебезпечних предметів. Виконано 140 заявок із 174, виявлено та вилучено понад 110 вибухонебезпечних предметів.

Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 38 скидів (304 тони води). 

На місці події працює мобільна оперативна група ДСНС на чолі з Першим заступником Голови ДСНС Мельчуцьким О.Г.

Працює телефонна “гаряча лінія” Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за номером 043-332-14-63.

За матеріалами прес-служби ДСНС

 

Схожі матеріали
Діяльність