Оголошено склад збірної України для участі у «Іграх Нескорених»

clock
23.04.2017 07:36

За право представляти нашу країну в міжнародних змаганнях боролись військовослужбовці та ветерани, які отримали поранення під час бойових дій у зоні проведення АТО.

Від центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координується міністром внутрішніх справ, у відборі взяли участь представники Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України. Всього до національної команди увійшло 30 учасників ‑ 18 ветеранів та 12 дійсних військовослужбовців. Вони змагалися з шести дисциплін ‑ атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, велоспорт на шосе, веслування на тренажерах. З 15 учасників збірної за підсумками відбору буде сформовано основний склад, який змагатиметься восени на Іграх в Торонто, а ще 15 утворять резерв. Всіх їх очікує незалежний медичний огляд та тренування як в Україні, так і в Канаді. 

Ігри Нескорених (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, що покликані через спорт сприяти процесу одужання та реабілітації військовослужбовців і ветеранів, які отримали травми й інвалідність під час виконання свого військового обов’язку, проявити силу їхнього духу.

Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в м. Орландо, а 23-30 вересня 2017 року військові-спортсмени втретє зустрінуться в м. Торонто. Цього року у змаганнях братимуть участь 550 бійців із 17 країн.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали