Офіційна інформація щодо реалізації проекту закупівлі автомобілів Mitsubishi outlander PHEV

clock
30.11.2016 14:58

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, Міністерству екології та природних ресурсів в травні цього року було доручено забезпечити реалізацію проекту зелених (чистих) інвестицій в рамках виконання умов Кіотського протоколу та спрямувати залишок відповідних коштів на заміну існуючих патрульних автомобілів поліції на автомобілі з гібридною установкою, узгодивши ці питання з японськими компаніями.   

У повній відповідності до вимог чинного законодавства, реалізація Проекту по забезпеченню органів Національної поліції високоефективним автомобільним транспортом екологічно чистого типу на базі Mitsubishi Outlander PHEV схвалена Міністерством екології та природних ресурсів, утвореною ним Міжвідомчою робочою групою та погоджена з Міністерством фінансів України, а також з уповноваженими Японськими компаніями, при цьому реалізація Проекту проводиться протягом 2016 - 2017 років.

"Для врегулювання питань, пов’язаних із формуванням ціни автомобіля Mitsubishi Outlander PHEV, його технічної комплектації, строків поставки в Україну, було проведено низку переговорів за безпосередньої участі представників компанії Mitsubishi Motors Corporations (Японія) та єдиного уповноваженого імпортера Компанії в Україні – ТОВ «ЕмЕмСі Україна»", - повідомив державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай.

У підсумку з Японською стороною було досягнуто принципової згоди щодо поставки для Національної поліції України більше 600 таких автомобілів нового модельного ряду Mitsubishi Outlander PHEV, виготовлених у 2017 році. При цьому технічні характеристики та комплектація сконструйовані виходячи з функцій поліцейського автомобіля спеціалізованого призначення, необхідних для виконання завдань по забезпеченню публічного порядку, боротьби зі злочинністю та інших.

Таким чином, формування ціни автомобілів з гібридною силовою установкою здійснювалось беспосередньо представниками компанії Mitsubishi Motors на базі моделі саме 2017 року, у зв’язку з чим є вкрай некоректним порівняння вартісних показників для моделей Mitsubishi Outlander PHEV, вироблених у 2015 або 2016 році, які наразі пропонуються до продажу у країнах Східної, Центральної Європи.

Окрім цього, комплектація автомобіля для продажу в кожній країні визначається окремо та є індивідуальною в залежності від кліматичних, географічних та інших факторів.

Інформацію щодо вартості реалізації автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV (модельного ряду 2015 – 2016 років) в окремих країнах Східної та Центральної Європи наведено в таблиці з посиланням на відкриті інтернет-джерела компанії Mitsubishi:    

http://www.mitsubishi-motors.lv/outlander-phev-my16/#!
http://www.mitsubishi.pl/cennik/Outlander-2016-PHEV
http://www.mitsubishi-motors.bg/models/Outlander-PHEV/prices/

*- вартість автомобіля 2017 року випуску

** - без урахування доплати за колір автомобіля

Саме на підставі офіційних даних отриманих від представників Mitsubishi Motors в Україні – ТОВ «Ем-Ем-Сі Україна», а також експертного висновку Торгово-промислової палати й було визначено орієнтовну вартість автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV у розмірі 1 440 753,0 грн. за одиницю, що в еквіваленті становило 57 250 дол. США (з урахуванням діючого в серпні цього року офіційного курсу 25,166 грн. за 1 долар США).  

  

 

Також необхідно звернути увагу, що для визначення переможця Проекту та постачальника автомобілів в Україну, згідно з законодавством у сфері публічних закупівель та виходячи з завдань Національної поліції в електронній системі закупівель (http://prozorro.gov.ua) проводиться процедура закупівлі, пропозиції до участі в якій мають право подавати всі зацікавлені юридичні особи, при цьому за результатами електронного відбору, замовник процедури визначає найбільш економічно вигідну пропозицію з числа поданих. 

Замовник жодним чином не впливає на наміри тих чи інших суб’єктів господарювання брати участь в процедурі закупівлі, кількість учасників електронного відбору, зміст їх пропозицій.   

У рамках виконання договору про закупівлю автомобілів саме на постачальника покладаються всі витрати, пов’язані із транспортуванням автомобілів Mitsubishi з Японії до України, сплатою усіх митних зборів та податкових платежів, доставка всього обсягу автомобілів на базу Національної поліції, сертифікація автомобілів в формат спеціалізованих (поліцейських), їх кольорографічне обладнання, облаштування сигнально-гучномовними засобами, радіозв’язком, сервісне та інше технічне обслуговування.

Підсумовуючи викладене підкреслюємо, що реалізація Проекту та поставка всього визначеного обсягу автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV для потреб Національної поліції, дасть змогу забезпечувати щорічно економію коштів близько 300 млн. гривень, внаслідок істотного зменшення витрат на паливно-мастильні матеріали для службового автотранспорту.   

При цьому, технічні характеристики автомобіля спеціалізованого призначення формувались насамперед для виконання поліцією своїх службових функцій, тобто на підставі базової комплектації Mitsubishi Outlander PHEV, у той час як в липні цього року для презентації в МВС було продемонстровано тюнінговану модифікацію автомобіля з поліпшеною комфортністю (шкіряний салон, навігаційна система з сенсорним монітором, кругові оглядові камери спостереження, скляний автоматичний люк тощо), оскільки необхідна для поліції модифікація в Україні відсутня.          

Для обґрунтованості розрахунку ціни автомобіля саме в технічній специфікації для потреб поліції було отримано Експертний висновок Київської торгово-промислової палати (від 30.06.2016 № Ц-738), згідно з яким, на підставі проведеного експертного дослідження індикативна вартість спеціалізованого автомобіля для потреб поліції з гібридною силовою установкою Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 виробництва 2015 року (з урахуванням всіх податків, митних зборів) становить на 30 червні 2016 року – 1 507 443,0 грн., що відповідно до офіційного курсу Нацбанку складає у валютному еквіваленті 59 900 дол. США з урахуванням встановлення додаткового поліцейського обладнання, а саме: кольорографічних схем і надписів на кузові, сигнально-гучномовних засобів та радіозв’язку.

Водночас офіційним представником компанії Mitsubishi Motors в Україні – ТОВ «Ем-Ем-Сі Україна» було повідомлено про те, що у випадку реалізації Проекту, автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 будуть вироблені у 2017 році за спеціальною ціною – 1 440 753,0 грн., що в еквіваленті становить 57 250 дол. США.

Виходячи із зазначеної спеціальної ціни пропозиції, офіційного курсу національної валюти до долару США (25,166 грн./дол.США) та обсягу коштів (959 565 211 грн.), передбачених Мінприроди для реалізації Проекту, й було визначено обсяг автомобілів для можливої поставки в 651 одиницю.

Крім цього, у разі прийняття Верховною Радою законопроекту, поданого народним депутатом України М. Найемом, у частині унесення змін до Митного кодексу та звільнення від сплати ставки ввізного мита (10 відсотків вартості автомобіля без ПДВ) автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV, в рамках реалізації Проекту, це дозволить збільшити обсяг закупівлі таких автомобілів орієнтовно на 60 – 65 одиниць.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали