Офіцери Держприкордонслужби вдосконалювали професійну майстерність (ФОТО)

clock
28.11.2016 09:03

Протягом тижня на базі Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького проводилися навчально-методичні збори керівників структурних підрозділів, що займаються підготовкою персоналу. В них брали участь офіцери з усіх регіональних управлінь, органів охорони державного кордону та частин центрального підпорядкування прикордонного відомства.

Під час зборів обговорювалися методики проведення практичних заходів з підготовки персоналу у відділах прикордонної служби, порядок організації дистанційного навчання офіцерів Держприкордонслужби і перевірялися практичні навички. Офіцерів ознайомили з єдиними вимогами щодо організації підготовки прикордонників, особливо вузькопрофільних фахівців бойової спрямованості, їх обліку та контролю використання на посадах.

Кожен день учасники зборів демонстрували свої теоретичні знання та практичні навички. Зокрема, було проведено комплексне тестування, де перевірялися знання законодавчих, нормативно-правових і регламентуючих документів, блок занять з військово-прикладної майстерності, володіння зброєю, як в світлий час доби, так і в нічний, тактики дій, медичної підготовки та виконання фізичних вправ і т.д.

Якісне проведення практичних занять і тренувань науково-педагогічним складом Національної академії відомства дозволило підвищити професійну майстерність кожного з учасників навчально-методичного збору.

Також були підведені підсумки професійної підготовки персоналу Державної прикордонної служби України в 2016 році і детально розглянули основні завдання на 2017 рік. Керівники підрозділів професійної підготовки регіональних управлінь виступили зі своїми звітами про стан підготовки персоналу, озвучили існуючі проблеми та пропозиції щодо їх вирішення. Велика увага приділялася практичним аспектам підготовки курсантів в Національній академії та Навчальному центрі Держприкордонслужби та шляхам вдосконалення системи підготовки, учасники висловлювали багато думок і пропозицій.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали