Контраст
Шрифт

Нові патрульні Херсона склали присягу на вірність Українському народові (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.02.2016 10:35

Вже сьогодні вони вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру. У церемонії складання присяги взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

Сьогодні, 8 лютого 2016 року, у Херсоні на набережній Дніпра 302 нових патрульних поліцейських склали присягу на вірність Українському народу.

В урочистостях взяли участь глава МВС України Арсен Аваков, очільник Національної поліції України Хатія Деканоідзе, керівники обласної і місцевої влади.

Право урочисто зачитати текст Присяги працівника Національної поліції надали начальникові управління патрульної поліції міста Херсона лейтенанту поліції Максиму Єрмакову. Разом з ним слова присяги виголосили 302 херсонських патрульних поліцейських, серед яких – 241 чоловік та 61 жінка.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, сьогоднішня подія є ще одним кроком уперед. Восени минулого року в Херсоні розпочався набір до нової патрульної поліції. Тоді заявки подали 3200 людей, завершили навчання 302 кандидати.

"Ось вони тут усі – кращі з кращих, кожен десятий. Ті, кому вірите ви, хто живе в Херсоні, і ми, хто працює в Києві", – підкреслив Арсен Аваков.

Глава МВС зазначив, що ключовим в діяльності нової поліції повинен бути принцип "Служити і захищати", а не "карати і "кришувати", навіть з огляду на ситуацію, коли в країні – війна, а поруч знаходиться окупований Крим. Він побажав поліцейським бути "передовим бійцем" змін і реформ в Україні.

У свою чергу, голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе побажала новим поліцейським завжди залишатися вірними українському народу, дотримуватись вимог Конституції, бути гуманними, чесними, сумлінними та дисциплінованими працівниками Національної поліції України.

"Сьогодні ви стали обличчям не лише патрульної поліції, а й нашої держави, громадянам якої будете чесно та віддано служити і захищати. Ще раз вітаю з цією визначною подією у вашому житті", – зазначила Хатія Деканоідзе.

У новій патрульній поліції Херсона працюють 16 учасників АТО, 189 патрульних мають вищу освіту, також багато спортсменів: кандидати у майстри спорту з рукопашного бою, майстри спорту з футболу міжнародного класу. Наймолодшим патрульним 22 роки, найстаршому 36 років.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність