Надзвичайники на належному рівні гарантували безпеку громадян під час травневих свят та «Євробачення-2017» (ФОТО)

clock
16.05.2017 09:11

Про це голова ДСНС України Микола Чечоткін заявив сьогодні, 16 травня, під час апаратної наради з керівниками структурних та територіальних підрозділів служби, присвяченої аналізу реагування на надзвичайні ситуації у період з 29 квітня по 10 травня.

Зокрема, під час травневих свят та роковин трагедії у м. Одесі, органи управління і сили Державної служби з надзвичайних ситуацій несли службу в посиленому режимі. На цілодобовому чергуванні щоденно перебувало близько 7 тисяч осіб та 2 тисячі одиниць техніки. Для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та небезпечні події на чергуванні в місті Одесі перебували 187 рятувальників. Завдяки вжитим заходам на об'єктах із масовим перебуванням людей та культових спорудах не допущено виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж та небезпечних подій.

Одним із пріоритетних завдань для ДСНС у зазначений період була безпека під час Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Щоденно на об’єктах проведення конкурсу та транспортної інфраструктури міста Києва і Київської області чергувало 160 осіб та 24 одиниці техніки.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін високо оцінив результати роботи підрозділів Служби, що гарантували безпеку громадян під час проведення конкурсу. «Завдяки вжитим заходам на об’єктах, задіяних у проведенні «Єробачення», надзвичайних ситуацій, пожеж та небезпечних подій не сталося. Дякую всьому особовому складу за професійне виконання службових обов'язків. Разом з тим, хочу звернути увагу керівників територіальних підрозділів на необхідності проведення заходів з підвищення оперативної готовності на випадок збільшення кількості пожеж на відкритих територіях. Адже забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації під час пожежонебезпечного періоду – це персональна відповідальність кожного керівника області», – зауважив Микола Чечоткін.

Крім того, під час наради було зазначено, що з 29 квітня по 10 травня пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС здійснили понад 3,5 тисяч виїздів, ліквідували 2 919 пожеж та врятували 107 осіб. На пожежах врятовано 84 особи та не допущено знищення вогнем 850 будівель і 47 одиниць техніки. Водолазно-рятувальними підрозділами у цей період врятовані на водних об’єктах країни 11 осіб. Результативно у цей період попрацювали й піротехнічні підрозділи ДСНС України, які на території Донецької та Луганської областей вилучили і знешкодили 1 848 вибухонебезпечні предмети та очистили від боєприпасів понад 620 гектарів території.

Наприкінці засідання були визначені пріоритетні завдання для ДСНС на поточний тиждень.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали