Нацполіція та ДСНС в Женеві взяли участь у конференції з питань розмінування (ФОТО)

clock
21.12.2016 13:07

На засіданні експерти обговорили питання заборони або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію. Делегацію Національної поліції на цьому заході очолив начальник Департаменту вибухотехнічної служби відомства Олександр Буханченко.

Відповідно до Указу Президента України П.Порошенка від 19 листопада 2016 року №512/2016 на запрошення Постійного Представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій у м. Женева (Швейцарська Конфедерація) у період з 12 по 16 грудня 2016 року відбулась П’ята оглядова Конференція Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію (КНЗ).

На форумі були присутні представники країн-спостерігачів, ЄС, Служби ООН з протимінної діяльності (ЮНМАС), Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), Женевського міжнародного центру з гуманітарного розмінування (ЖМЦГР), а також низки інших міжнародних, зокрема - неурядових, організацій.

Крім того, в роботі Конференції взяли участь представники Національної поліції України, Міністерства оборони України, Міністерства закордонних справ України, Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Адміністрації Президента України. Від Національної поліції України в якості голови на заході був присутній начальник Департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції України Олександр Буханченко.

Учасники заходу обговорили питання універсалізації Конвенції удосконалення методів і шляхів підвищення ефективності операцій з розмінування, організації безпечного зберігання боєприпасів, очищення територій від вибухонебезпечних предметів – наслідків війни (ВПВ). Також розглядались питання  щодо необхідності боротьби з саморобними вибуховими пристроями (СВП), протитранспортними мінами, запалювальною зброєю (в тому числі лазерною) та автономними роботизованими системами.

Департамент вибухотехнічної служби Національної поліції України

Схожі матеріали