Національна гвардія першою з військових структур України впровадила службу військового духовенства (ВІДЕО)

clock
17.02.2017 15:00

17 лютого у Києві відбувся брифінг за участі представників Національної гвардії та священнослужителів різних конфесій з приводу введення у військових частинах Національної гвардії 44 посад військових священиків.

Учасники зустрічі розповіли про переваги, здобутки, проблеми та подальшу роботу Служби військового капеланства у структурі Нацгвардії в цілому та у військових частинах зокрема, представили позиції керівництва Церков різних конфесій щодо працевлаштування священиків у силових структурах.

Полковник Олександр Іздебський, начальник служби з питань військового духовенства НГУ розповів про етапи впровадження цієї реформи на базі аналізу  алгоритму впровадження подібних служб в силових структурах іноземних держав.  Зокрема, вивчався досвід Балтійських країн.

«Реалії показали, що присутність військового священика дуже позитивно впливає на стан військовослужбовців», - підкреслив полковник Іздебський.

Усі представники засвідчили готовність співпрацювати з військовими структурами.

Було відмічено, що перед тим, як капелан буде направлений на рубежі зіткнення, він  пройде  спеціальні курси, в рамках якого навчають виведенню із посттравматичних синдромів, тактичній медицині і військовим основам.

 

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали