Начальник сектору дніпропетровської поліції вимагав гроші з підлеглих (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.11.2016 09:05

Про «діяльність» посадовця та його спільника дізналася внутрішня безпека поліції області. Як встановили оперативники УВБ, хабарник щомісяця збирав з особового складу в середньому до 30 тисяч гривень. Крім того, в домоволодінні одного зі зловмисників виявлено автомобіль – ймовірно «двійник».

На початку осені до Управління внутрішньої безпеки поліції у Дніпропетровській області звернувся працівник поліції регіону. Чоловік розповів, що 34-річний начальник сектору поліції із забезпечення безпеки дорожнього руху одного з міст області (колишній підрозділ ДАІ) разом з інспектором того ж підрозділу систематично вимагають гроші від підлеглих. Безпосередньо заявник повинен був щомісяця приносити спільникові начальника, 44-річному старшому лейтенанту поліції, 1,6 тисяч  гривень.

За інформацією УВБ військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Документування протиправної діяльності посадовців проводилося у тісній співпраці Управління внутрішньої безпеки поліції, СБУ та військової прокуратури Дніпропетровській області.

За період документування співробітниками внутрішньої безпеки було підтверджено системність скоєння злочинів цими працівниками поліції. Лише від однієї особи вони щомісячно отримували грошові кошти у сумі від 1500 до 1700 гривень. Після одержання чергового хабара фігуранти були затримані.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових кабінетах викритих зловмисників та за місцем їхнього проживання було виявлено і вилучено кошти, які здирники отримували від співробітників підрозділу. Крім того, на території домоволодіння начальника сектору було знайдено автомобіль BMW із сумнівними державними номерами, який, ймовірно, є «двійником».

Також внутрішньою безпекою було виявлено майже 25 тисяч гривень, які начальник сектору дав одному з підлеглих із вказівкою обміняти їх на долари США та повернути йому. Зазначені кошти передано військовій прокуратурі та долучено до матеріалів справи.

На теперішній час вирішується питання щодо затримання зловмисників за ст.208 КПК України. За побори їм загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває слідство.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Схожі матеріали