Нацгвардія отримає статус Спостерігача в Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря (ФОТО)

clock
08.07.2016 14:52

У ході робочої зустрічі з командуванням Національної гвардії України підполковник Рауль Васілаке – начальник відділу європейських програм Генерального інспекторату жандармерії Румунії (керівник проекту) повідомив, що всі члени FIEP погодилися бачити Національну гвардію в Асоціації FIEP у якості Спостерігача.

У жовтні 2015 року Національна гвардія України офіційно подала заявку на вступ до Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи (FIEP).

За цей час було проведено низку заходів для оцінки кандидатури військової структури, що включали презентацію НГУ в січні 2016 року під час участі в роботі комісії FIEP та в березні 2016 року під час візиту Оціночної Місії в Україну.

Як зазначено в Статуті FIEP, статус Спостерігача – це перехідний статус, який надається мінімум на один рік та дозволяє Нацгвардії і Асоціації FIEP розвивати взаємні відносини перед тим, як зробити другий крок – визнати Нацгвардію повноправним членом FIEP.

Формальне визнання Національної гвардії України в якості Спостерігача буде підписано в ході Саміту генеральних директорів і командувачів, який пройде в Бухаресті в період з 11 по 14 жовтня 2016 року.
 
Довідково: Асоціація FIEP (від перших літер країн-засновниць: Франція, Італія, Іспанія, Португалія) складається з правоохоронних структур у статусі військової установи країн Європи та Середземного моря.
Під час створення у 1994 році, вона включала в себе Національну жандармерію Франції, Війська Карабінерів Італії та Цивільну гвардію Іспанії. Згодом до Асоціації були прийняті Національна Республіканська гвардія Португалії (1996), Жандармерія Туреччини (1998), Королівська жандармерія Нідерландів, Королівська жандармерія Марокко (1999) жандармерія Румунії (2002) та Королівська жандармерія Йорданії (2012), крім того, асоційованими членами організації є Національна жандармерія Аргентини та Чілійські Карабінери.


 
Прес-служба НГУ

 

Схожі матеріали