На Закарпатті правоохоронці домовились про поглиблення співпраці з громадськістю (ФОТО)

clock
30.09.2016 16:51

Сьогодні, 30 вересня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області обговорили питання комунікації з керівництвом поліції, Державної міграційної служби, Управління ДСНС, Прикордонної служби та інших правоохоронних органів.

У зустрічі взяли участь радник міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко, начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області підполковник поліції Роман Стефанишин, представники громадськості.

Метою зустрічі стало обговорення питань взаємодії на всіх етапах роботи правоохоронців, починаючи від взаємодії між окремими структурами МВС, місцевої влади, громадськості і завершуючи комунікаціями всередині структурних підрозділів.

У рамках зустрічі було утворено робочу групу з метою майбутньої співпраці.

Окремим питанням дискусії стало обговорення нових законопроектів про зброю. Володимир Мартиненко розповів, що нині таких є три, але щодо всіх ще надто багато питань і тому про їх прийняття говорити зарано.

Крім цього, він роз’яснив суть «презумпції правоти поліцейського».

Володимир Мартиненко підкреслив, що мова йде не про вседозволеність правоохоронців, а про захист працівника поліції як громадянина при виконанні службових обов’язків, додавши, що проблема назріває давно, а події в Дніпрі стали лише каталізатором.

«В українців має змінитися ставлення до поліцейського і прийти розуміння того, що їх служба – це захист і опора, і лише довіра до правоохоронця здатна завершити процес реформування», - зауважив Володимир Мартиненко.

За матеріалами відділу комунікації поліції Закарпатської області

Схожі матеріали