На Житомирщині діалог між правоохоронними органами та громадськістю поглиблюється (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.10.2016 07:00

З ініціативою створення робочої групи, до складу якої увійдуть громадські активісти краю, виступив голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко. Під час «круглого столу», що відбувся за його головування вчора,28 жовтня, було обговорено низку актуальних для регіону питань правопорядку та шляхи їх вирішення.

На зустрічі були присутні керівники територіальних підрозділів Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії, регіонального сервісного центру МВС. Увага зібрання була приділена механізмам взаємодії як між відомствами, так і з громадськістю, шляхам покращення співпраці.

Голова Громадської ради при МВС України запросив активістів від громадськості долучатися до процесу змін, що провадяться у міністерстві та держорганах, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ.

«Створення робочої групи, яка ввійде до структури Громадської ради та буде координуватись Міністерством внутрішніх справ, дасть можливість донести нагальні проблеми вашого регіону до центральних органів влади. Члени групи, громадяни з активною життєвою позицією, залучатимуться до обговорення важливих загальнодержавних питань. Йдеться як про прийняття бюджету, так і про боротьбу з корупцією», – наголосив Володимир Мартиненко.

Він навів приклади уже розпочатих у межах співпраці регіональних пілотних проектів з безпеки та правопорядку, які успішно реалізуються в регіонах за підтримки та сприяння Громадської ради. Також Володимир Мартиненко анонсував заплановану на листопад зустріч представників робочих груп з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Представники громадських організацій Житомирщини, які виявлять бажання долучитися до робочої групи, можуть заповнювати анкети та надсилати мотиваційні листи на електронну адресу: [email protected].

«Житомирщина – 16-й регіон, де вже пройшли такі зустрічі, – повідомив голова Громадської ради при МВС. – Сподіваюся, що результати ефективної взаємодії з громадськістю у нас будуть позитивними, насамперед стосовно розробки та опрацювання конкретних пропозицій до Кабінету Міністрів та народних депутатів, які є суб’єктами законодавчих змін для правового впливу на ситуацію».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали